Академия за социални предприемачи

Академия за социални предприемачи  е интензивна практично-ориентирана програма за личности с интерес и/или желание за развитие в сферата на социалното предприемачество. Тя ще се проведе в гр. София през октомври 2016 г. 

Целта на програмата е да създаде ново поколение социални предприемачи, които да получат знанията и практическите умения за постигане на значима социална промяна и едновременно с това изграждането на устойчив бизнес модел при стартирането и развитието на собствените им организации и проекти.

Програмата предлага практично обучение, включващо:

 

  1. Практични работни сесии, основани на международни методологии и бизнес инструменти на шведската мрежа за социално предприемачество Reach For Change, Lean LaunchPad(Steve Blank, Stanford University), Strategyzer и други.
  2. Споделяне на опитот успешни практици, бизнес и социални експерти като Красимира Величкова, изпълнителен директор на Български дарителски форум, Христо Христов, изпълнителен директор на Нетинфо и други.
  3. Нетуъркинг събитияза обмяна на опит, идеи и контакти между участниците, ментори, експерти, партньори, инвеститори и  професионалисти с интерес и опит в сферата на социалното предприемачество у нас и в чужбина.
  4. Работа поконкретни казуси за деца и младежи в сферата на интеграцията на хора с увреждания, промяна на образованието, здравословен начин на живот, личностно развитие и проф. ориентиране, и изкуства за социална промяна.

Академия за социални предприемачи се осъществява от фондация Промяната (част от мрежата на Reach for Change) и The Business Institute.

Таксата за участие в Академия за социални предприемачи е 480 лева.  Кандидатствай за участие до 25 август 2016 г. за 75% стипендия и такса от 120 лева, осигурена за 25-те най-добри кандидата с финансовата подкрепа на Нова Броудкастинг Груп и Министерството на труда и социалната политика.

Кандидатсвай за участие тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.