Обучение See Beyond – споделено от вътре

Здравейте, последователи на идеята за личностно развитие!

Казвам се Мадлен Ненкова и съм съучредител на Сдружение YOUTHub. То има за основна цел да предоставя възможности за личностни и професионално развитие на младите хора в България. Този блог пост не е за това да ви говоря за организацията или да ви разказвам за това как се роди. По-скоро искам да споделя с вас последното си преживяване, което беше същинско приключение.

Опита ми в сферата на неформалното образование датира от не толкова, но и същевременно именно толкова далчената 2010 година. От тогава имам стабилен опит като участник, и не само, в младежки обучения и обмени. Аз самата съм бакалавър по неформално образование. Знаейки това, можете да си представите, че почти седем години по-късно няма обучител или програма, които да могат да ме изумят, впечатлят, разтърсят и т.н.

Юни месец за пореден път попаднах на обучение, чиято партнираща организация е Фондация Смокиня. Не беше това водещото, а беше онова интересно за мен словосъчетание, което се натрапваше и ме заинтригуваше всеки път. А именно – basic synergy training. Всеки път се опитвах да разбера какво представлява, но така и не успявах.

Миналата година се запознах с един страхотен човек, които до този момент само си беше мислил да отиде на някое обучение, но нищо не бе предприемал. Дали заради познанството му с мен или под други външни и вътрешни сили, той кандидатства именно за такъв тип обучение. И бе одобрен!

Връща се той от Хърватска, където се проведе обучението, но за мое голямо съжаление сподели изключително малко. Това, което обаче запомних бе, че е било интензивно и му се отразило по начин, по който не е смятал, че е възможно. В моите уши рефлектира като „Мадлен, ти трябва да разбереш повече. Мадлен, ти трябва да отидеш!“.

И ето, че година след разказа му и не знам колко изминали basic synergy обучения на Смокиня, които споделих в групата, аз попаднах на обучението See Beyond. Темата ме грабна не само с това, че бе  basic synergy, но и защото се споменаваше коучинг, предприемачество и младежка работа. Заинтригува ме и ми изглеждаше като полезен и необходим тренинг. Най-важното – основната му идея е личностно развитие. Тази тема ми е толкова присърце, че мога да говоря с часове без да ми омръзне.

Кандидатстването бях решила да го отложа за последните дни, защото не знаех кога излизам отпуск. Обаче на петия ден след като го бяха обявили вече не ме свърташе. Една вечер след работа просто седнах и попълнх апликационната форма и си казах „Да става каквото ще!“.
Знаех, че го искам. От сърце. И вярвах в себе си и в моето място в това обучение.

Малко по-малко от месец по-късно получих e-mail, в който ме уведомяваха за одобрението ми! Зарадвах се искренно….

Заминах, пристигнах, подходих скиптично и след това точно толкова лесно и бързо се предадох в ръцете на обучителя и на обучението. Казах си „Да става каквото ще!“. И стана. Стана онова, което можеше най-добре да се случи.

10 интензивни дни | 38 човека | 12 националности

Уникалността е в метода. В това да се довериш – на себе си и на другите. В това да си позволиш – да изживееш, онова което сам можеш да сътвориш.

Споделяш, действаш, споделяш, действаш и после се усещах като обелено лукче, само че с крила. Да, с крила! Усещам, че мога да направя всичко, което си пожелая. Усещам, че мечтите ми се сбъдват. Само, защото предприех първата крачка. А тя е да погледна отвъд.

Няма да ви разказвам повече. И не защото, не мога, или защото не искам. Защото само с думи на екрана на мен ми е трудно да ви предам емоцията си. Най-вероято и на вас ви е трудно да я усетите. Да я усетите такава, каквато аз я усетих.!

Но предлагам да хвърлите едно око на Обучение See Beyond booklet_Team Bulgaria. Сътворихме го заедно с две прекрасни девойки след завръщането си. Аз съм щастлива и горда от резултата. Надявам се поне малка частичка да ви предам от всичко, което тези 38 човека преживяхме заедно и поотделно.

Пожелавам ви приятно пътешествие!!!