Обучение за младежки лидери

Води младежки уъркшопове за толерантност и междукултурно разбирателство

Международният проект „Colored Glasses“ дава възможност на всички ученици, независмо дали имат възможност да пътуват в чужбина или не, да се сблъскат с теми като толерантност, дискриминация и междукултурно разбирателство. Проектът стартира в Германия през 2003 г., в последните години се прилага и в Холандия, Швеция, Белгия, Финландия и Канада, а от 2010 г. се провежда и в България.

Състои се от интерактивни уъркшопове за ученици на възраст 15-18 г., които се организират в различни училища в цялата страна и са водени от доброволци (тиймъри), които в рамките на 2-5 часа работят с младежите по гореизброените теми.

Уъркшоповете се осъществяват с помощта на чуждестранни доброволци от Европейската доброволческа служба (ЕДС).

За да станеш тиймър, трябва да преминеш задължително обучение, на което ще се запознаеш с концепцията и методите на работа. Това обучение ти дава право да водиш уъркшопове „Colored Glasses“ в училищата, като поемаш ангажимент да проведеш минимум пет през предстоящата учебна година.

calendar Обучението ще се проведе на 14, 15 и 16 октомври в близост до София.

Нужни умения:
Добро владеене на английски език и навършени 18 години. Познанията по други езици са предимство, но не са задължителни.

Транспорт?
Организаторите осигуряват транспорт за участниците в обучението от цялата страна до София, както и от София до мястото на провеждане.

Нощувка и храна?
Осигурява се за всички участници в обучението.

cursor-1 Как да участвам? Натисни тук!

Запиши се до 10 октомври 2016 г.

Мисията е от 14 октомври 2016 г. до 30 юни 2017 г.