Нови 27 съвместни магистърски програми „Еразмус Мундус“

Европейската комисия оповести през юли 2016г. нови 27 магистърски програми „Еразмус Мундус“, които разширяват списъка със специалности за студенти желаещи да получат пълна стипендия за обучение в международна магистърска програма.

Програмите са интегрирани на магистърско ниво и включват обучение в две или повече висши учебни заведения, партньори по програмата. Всяка магистърска степен трае до 2 академични години и предлага стипендии финансирани от Европейския съюз на студенти от целия свят.

Новите магистърски програми обхващат голям професионален спектър – от неврология до електронно управление, кино и управление на данни.

Всичките 27 програми са добавени към новия каталог на Съвместни магистърски програми „Еразмус Муснус“, който предлага списък с всички програми и техните уебстраници с подробна информация отностно процеса на кандидатстване.

В края на 2016г. всеки студент желаещ да кандидатства за стипендия ще може да избира измежду 1000 магистърски програми за следващата акадамична година (септември/октомври 2017).

От Асоциация Еразмус Мундус са изготвили информационна брошура в помощ на кандидатстващите. Повече за това как да изготвите перфектната апликационна форма имате възможност да прочетете тук.

info Повече информация за предлаганите програми ще намерите тук, а информация за възможности за студенти ще намерите на следния линк.

Официалното прессъобщение може да прочетете тук.