Обменна програма в САЩ

Поканата е за специалисти, които работят в малцинствени групи, от всяка област на България, Унгария, Румъния и Словакия, да кандидатстват за участие в 42-дневна Обменна програма в САЩ през 2017 г.

Отворена е поканата за обменните програми Teach Democracy “Sustaining Civic Participation in Minority Communities” между държавите от Централна и Източна Европа и САЩ. Обменната програма е предназначена за професионалисти, които са активно въвлечени в програми за гражданско участие и застъпничество (НПО/развитие на гражданското общество), в организации за гражданско образование, граждански групи за натиск, общностни активисти и/или организатори на общности, които работят с малцинствени групи.

calendar Общо 36 участника (по 9 от всяка избрана Европейска страна) ще бъдат включени в две делегации, които ще посетят САЩ. Първа делегация – 19 април – 2 юни 2017 г., втора делегация- 4 октомври – 17 ноември 2017 г.

Основната цел на програмата е да предостави възможност за професионално развитие на лидери, да създаде форум за сътрудничество и взаимно учене между американски и чуждестранни участници, както и да изгради глобална мрежа от професионалисти.

Изисквания към кандидатите:

Насърчават се за участие професионалисти на възраст 25 до 40; които активно участват в програми, свързани с участието на гражданите и застъпничество (НПО / развитие на гражданското общество), граждански организации за образование, застъпнически групи, активисти, които работят с малцинствени групи.

Обменните програми представляват дългосрочен ангажимент, включват работа на терен в населеното място на участниците, 42-дневно посещение в САЩ, последващо участие в домакинстването на американски ментори и мрежуване с други участници, преминали през програмата. От 2012 година насам 29 български граждани са преминали през обменните програми на GLC Teach Democracy в общо 7 делегации.

download-1 За да кандидатствате натиснете тук, като първо разгледате следната информация 

clock-1 Краен срок за кандидатстване: 1 декември 2016 г. 

cursor Пълната информация за тази възможност е достъпна тук.