OpenFest 2016

5 и 6 ноември ще се състои конференцията за свободна култура, свободен софтуер и софтуер с отворен код и свободно споделяне на знания OpenFest, организирана от фондация „Отворени проекти“.

placeholder-1 София, зала „България“

calendar Кога: 10.30 ч., 5 и 6 ноември 2016 г.

OpenFest e най-голямата българска конференция, посветена на свободната култура, свободния софтуер и софтуера с отворен код, свободното споделяне на знания – фестивал на свободното творчество. OpenFest е ежегодна среща на всички почитатели, създатели, поддръжници и нови фенове на свободните изкуства и свободния софтуер.

Целта на OpenFest е да популяризира проекти, реализирани с помощта на свободен софтуер и софтуер с отворен код, както и да бъде форум за обмен на идеи и добри практики в областта. Същевременно организаторите дават и поле за изява на свободното изкуство.

Мотото на OpenFest е “Да споделим свободата!”

Първият OpenFest се състои през 2003 година в София и оттогава досега фестивалът се провежда всяка година.

Организатор на OpenFest е Фондация Отворени Проекти, чиито усилия всяка година намират подкрепата на цялата българска free/open source общност и на много партньори и приятели.

В програмата са включени повече от 30 работилници, презентации, лекции и дискусии, водени от специалисти от България и чужбина. Между тях са Виктор Павлов, управител на първата българска софтуерна компания „Микроинвест“, Христо Мохамед, сътрудник по проекти в ЦЕРН, Арьен Камфуис, съосновател на Gendo – консултантска компания за мениджмънт на IT организации. Някои от темите на събитието са „Направи си сам собствен лаптоп“, Open Street Map, Personal growth through open-source contributions.

Пълна информация за събитието, включително програма и списък с лектори, можете да нaмерите на официалния сайт на OpenFest.