Бъди доброволец в Румъния за 2 месеца

Търсят се 2ма мотивирани младежи за ЕДС проект за 2 месеца в Румъния.

 Panciu, Румъния

 2 месеца, 1 октомври – 28 ноември 2017 г.

Доброволчеството ще продължи 2 месеца като работните дни ще са от понеделник до петък (35 работни часа на седмица) с почивни дни събота и неделя.

Дейности

Проектът “EU volunteers to learn” ще включва 11 доброволци, които съгласно техните интереси и умения ще бъдат включени в социално-образователния сектор или офис дейностите.

Социално-образователна работа: Дневен Център Pinocchio, който се управлява от Asociatia Lumea lui Pinocchio, посреща ежедневно около 50 деца, част от които принадлежат към ромското малцинство в Панчиу. Доброволците заедно с местните служители ще подготвят и изпълняват образователни дейности за децата и ще участват в координационните срещи на асоциацията и образователния сектор. Основните дейности в тази област включват:

  • сътрудничество с местни обучетели за планиране, организация и реализиране на формални и неформални образователни дейности като следучилищна занималня и учене на азбуката
  • работилници по театрални умения, ръчна изработка, лична хигиена, околна среда, жунгльорство, фотография, кукловодство, рисуване, лаборатории за работа с рециклирани материали, музика и т.н.; спорт и надпревари
  • сътрудничество със социален работник по време на домашни посечения в семействата на децата и младежите
  • подкрепа на слижителите, които предоставят храна в столовата и помагат на децата при миенето на техните зъби след хранене
  • разпространение и популяризиране на дейностите по проекта, целите и постигнатите резултати.

Работа в офис: в случай, че доброволеца има интерес към ИКТ технологии, той може да бъде включен в дейностите по комуникация на организацията (изработка на промоционални материали за работилниците в местни училища или публични събития, поддръжка на социални медии и др.). Доброволецът ще бъде частично включен и в социално-образователните дейности.

Изисквания към кандидатите

– Да са на възраст между 18 и 30 години

– Да владеят английски език на базово ниво и да имат силна мотивация да са доброволци

– В зависимост от това дали ще работят в областта на образованието или административна работа, съответно се изисква предишен опит с работа с деца с увреждания или опит в ИТ, графичен дизайн или маркетинг.

Джобни пари: 60 евро на месец

За храна: 25 евро на седмица

За пътни до мястото на провеждане на проекта – до 180 евро

 Подробна информация за тази възможност може да намерите тук.

 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. С избрани кандидати ще бъде проведено скайп интервю.

 Краен срок за кандидатстване: 28 февруари 2017 г.

Оригиналната обява е публикувана тук. YOUTHub не носи отговорност за начина на подбор на участници.