Младежки обмен „Media Freedom“ в Словения, 24.01 – 02.02.2017

International Initiatives for Cooperation търси участници за младежки обмен свързан с медиите и отразяването на информацията и новините от тях.

 Moravske Toplice, Словения

 24 януари – 2 февруари 2017 г.

Изпращаща организация: International Initiatives for Cooperation

Участващи страни: Словения, България, Литва, Испания, Унгария и Хърватска

Профил на участниците: младежи на възраст 18-30 години

Описание на проекта:

Проектът ще даде възможност на младежите на научат как медиите влияят на всеки човек. На основата на това участниците ще могат да обмислят и разглеждат по-критично информацията, която четат или слушат в медиите, което е от особено важно значение за активното и гражданското участие на младите хора. Ние вярваме, че това особено много важи за младежите с по-малко възможности.

В същото време адресирането на критичната ни оценка на информацията получена от медиите, ще доведе и до обсъждане на проблемите свързани с отразяването на бежанската криза.

Младите хора трябва да могат да получават информация от медиите, критично да я оценяват, анализират и да създават свое собствено мнение по различните теми.

Методите на работата по време на младежкия обмен ще включват форми на неформално образование и учене чрез практика. Проектът ще покрие различни теми като реклама, социални медии, манипулация на медиите, свобода на медиите, медиите в нашата страна и бежанската криза в медиите.

Участниците също така ще имат възможността на създадат истинско медийно отразяване на преработена тема. Ще има три категории – преса, фото и видео група.

Настаняването и храната се покриват от програмата, пътните разходи се възстановява до 275 евро.

 За да кандидатствате, изпратете свое СВ на tkostadinka@gmail.com и inter.initia.cooperation@gmail.com

 Краен срок за кандидатстване: 31 декември 2016 г. (по възможност по-рано)

Оригиналната публикация може да намерите тук. YOUTHub не носи отговорност за начина на подбор на участници.