Десета национална младежка среща „МЛАДИТЕ – АКТИВНИ ГРАЖДАНИ”

Поканени са да участват всички български младежи, които ще се срещнат с представители на организации, за да обсъдят ролята и мястото на младото поколение за бъдещето на България в Европа.

 Период на провеждане: 23 – 26 февруари 2017 г.

 Място: Горна Оряховица

Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Горна Оряховица, организират Десета национална младежка среща. В три дни участниците ще имат възможност да споделят и получат опит не само от домакините, но и от поканените представители на водещи партньори.

Целта на събитието е да се създаде диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в градежа на просперираща България в рамките на обединена Европа.

Теми, които участниците ще обсъждат по време на срещата:

  • развитие и активност на младежкия граждански сектор, с възможностите, предоставени от ЕС;
  • нови полезни методи на работа в младежкото включване;
  • митовете и перспективите относно предприемачеството в България;
  • защо и как гарантирането на правото на мнение и участие на децата и младите хора всъщност помага за развитието на общностите ни;
  • инициатива за разпространение на спорта и здравословния начин на живот сред младите хора;
  • онлайн поведението на младите хора и формите на насилие, които се срещат във виртуалното пространство.

 Разходите за транспорт и нощувка са за сметка на съответните Общини или организации. Организаторите поемат тържествената вечеря на 24.02.2017 г., вечерята с дискотека и кетъринг на 25.02.2017 г. и запазването на места в препоръчан хотел.

 Краен срок за регистрация за участие: 1 февруари 2017 г.

 За да заявите своето участие, изпратете попълнената заявка с информация за участниците на gyparlament@abv.bg. На посочения от Вас имейл адрес, ще получите потвърждение на вашата заявка за участие, окончателната програма и допълнителна информация за събитието.

 За допълнителна информация се свържете с Виолета Панова – Председател на Сдружение „Младежка толерантност” на тел.: 0887 729 061 или с координатора на Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” Георги Ангелов на тел.: 0888 803 556.

 Повече информация за тази възможност ще откриете тук.