Колумбийския университет предлага безплатен онлайн курс за разследваща журналистика

Един от най-престижните висши учебни заведения в САЩ организира безплатен онлайн курс Global Muckraking: Investigative Journalism and Global Media.

 Период на провеждане: курсът започва на 8 февруари 2017 г. и ще продължи пет седмици (участниците се очаква да отделят между 3 и 5 часа седмично).

Курсът е отворен за всички, които желаят да научат повече за ролята на разследващата журналистика в борбата с корупцията и погазването на основни човешки права.

Курсът ще бъде фокусиран върху следните теми:

  • история на разследващата журналистика;
  • въведение в основните предизвикателства пред разследващите журналисти днес;
  • тенденциите по отношение на иновациите в медиите;
  • истории на журналисти от цял свят, които рискуват живота си в името на истината и общественото благо – участниците ще получат достъп до интервюта с разследващи журналисти и историци.

Преподавател ще бъде Аня Шифрин, директор на специализацията по технологии, медии и комуникации в Columbia University School of International and Public Affairs и член на консултативния съвет на програмата за независима журналистика на Фондация „Отворено общество“. Шифрин има десетгодишен опит като журналист в Европа и Азия. Тя е редактор на Global Muckraking: 100 Year of Investigative Reporting from Around the World (New Press, 2014) и един от двамата редактори на From Cairo to Wall Street: Voices from the Global Spring (New Press, 2012).

 Може да се регистрирате за участие тук.

Източник: Асоциация на европейските журналисти – България

Вижте какви други курсове предлага висшето заведение.