Конкурс за късометражни филми за студенти „Обичам да уча в Европа, защото …“

Екипът на проекта Study in Europe кани студенти от цяла Европа да направят кратки филми, чрез които да споделят опита от студентския си живот в Европа. Целта е да се съберат свежи, забавни, творчески филми – направени от студенти за студенти – които да покажат на бъдещите студенти какво предлага Европа и да ги вдъхнови да учат на Стария континент.

В надпреварата може да се включат студенти от 33-те страни, включени в проекта, между които и България. Те могат да бъдат отделни лица или екипи. Кандидатите тябва да са настоящи студенти, приети в призната институция за висше образование.

Участниците в конкурса могат да изберат една или повече от следните категории:

  1. Създадени приятелства с младежи от различни страни… покажете някои от международните ви приятели и разкажете защо те са толкова важни за вас.
  2. Обучение за перфектна кариера… как обучението в Европа помага да постигнете вашите стремежи? Какъв опит сте натрупали, който ще ви помогне в бъдеще?
  3. Откриване на нови култури… покажете как срещите с нови хора ви помага да научите за различните култури в цяла Европа.
  4. Откриване на радостта от нови хобита и интереси… Разкажете ни за вашите нови интереси, които сте развили, и как те допълват вашия опит по отношение живота в Европа.
  5. Студентски живот… обяснете какво е студентският живот за вас. Имате ли някакви топ съвети за студенти, идващи да учат в Европа?

Темата на филмите е „Обичам да уча в Европа, защото …“  Предизвикателството е да се създаде късометражен филм (60 секунди или по-малко), който да разкаже какво е предимството на обучението в Европа. Филмът трябва да показва какво вдъхновява студентите да дойдат в Европа, какви са дългосрочните им амбиции, какви са постиженията им и личните предизвикателства по време на обучението им в Европа.
Екипът на проекта ще избере и публикува между 10 и 30 филма. Всеки публикуван филм ще получи награда от 150 евро.

 Повече информация може да намерите тук.

 За да участвате, качете своето видео във Vimeo, Vine, Instagram или YouTube, след което въведете своите данни и прикачете линк към видеото тук.

 Крайният срок за участие е 10 февруари 2017 г.

 Източник: МОН