Map Your Meal – отворена покана за семинар в София

На 17-ти февруари фондация С.Е.Г.А. а ви кани на първия от поредица семинари по проекта “Map Your Meal”.

 Събитието ще се проведе в София,  зала G8, която се намира на ул. Гладстон 8

 17 февруари 2017 г. от 10:00 до 16:00 ч.

По време на семинара ще бъде разгледана глобалната хранителна система чрез интерактивни упражнения, разработени специално по проекта. Упражненията са базирани върху вид храна, като например пакетът от упражнения разработен от фондация С.Е.Г.А. е въз основа на пица, докато в Гърция, пакетът използва суши, а в Австрия – сладолед.

Семинарът е подходящ за представители на младежки организации, фасилитатори, обучители и учители, които имат желанието да ползват интерактивни упражнения в тяхната ежедневна работа, като в същото време имат желанието да повишат знанията си за глобалната хранителна система.

Освен пакетът от упражнения ще бъдете запознати и с мобилното приложение Map Your Meal, което точкува хранителни продукти чрез баркода им и дава резултати в 2 основни концепции (справедливост и устойчивост), свързани с производството и потреблението на храна.

 За да участваш, регистрирай се тук.

 На първите петима регистрирани от страната ще им се възстановят пътните разходи. За всички е предвиден обяд, кафе паузи и материали.

 Краен срок за регистрация: 1 февруари 2017 г.

Основната цел на проекта е да изостри обществената чувствителност и разбиране на глобалните взаимозависимости чрез разглеждане на глобалната хранителна система. Проектът се финансира от Европейската комисия. Повече за проекта: www.mapyourmeal.org

Източник: Фондация С.Е.Г.А.