Събития за старта на Варна Европейска младежка столица 2017

Три събития, свързани с развитието на потенциала на младите хора водят над 150 гости от България и чужбина във Варна по случай старта на инициативата Европейска младежка столица 2017, научи Moreto.net.

Национален форум за социални иновации, Международна конференция, посветена на неформалното учене като инструмент за повишаване на младежката заетост и европейски проект „100% младежки град“ ще се проведат в периода 18-22 януари в Юнашкия салон и Младежкия дом в морската столица.

На 18 януари по проект „100% младежки град“ във Варна пристигат представители на градове – носители на титлата ЕМС между които Валенсия, Брага, Ганжа, Клуж, Торино, Рига.

На 20 януари започва Националният форум, посветен на социалните иновации. Той ще бъде между 14.30 ч. и 18.30 ч. в Юнашкия салон.

На 21 януари, от 9:30 ч. до 18:30 ч., отново в Юнашкия салон, започва конференцията „Неформално учене за младежка заетост“.

Същия ден, от 14:00 ч. в концертната зала и фоайето на Младежкия дом (бул. Цар Освободител 27) ще има организирано младежко изложение (Tool Fair).

На 21 януари от 20:00 до 23:00 ч. в ХАЛЕ 3 ще има музикална програма с участието на млади варненски изпълнители от Рок скул, варненското училище по изкуствата, Connection Crew и др. Входът е свободен.

На 22 януари, от 10:00 до 13:00 ч. ще се състои втората част на конференцията „Неформално учене за младежка заетост“. Тя ще се проведе в Младежкия дом. В рамките на събитието ще бъдат представени инициативи за популяризиране на Варна 2017 на национално ниво чрез партньорства с Националната мрежа на младежките центрове и Националния младежки форум.

Специален акцент ще бъде поставен върху ключови направления, свързани със заетост и социално включване като „Младите професионалисти”, InnoJump, Младежко участие и др.

Източник: Морето