Стипендии за обучение в Индонезия, свързано с историята, културата, занаятите и езика на страната

Правителството на Република Индонезия предоставя възможности за обучение на чуждестранни студенти по програмите ‘Darmasiswa’ и ‘Indonesian Art and Culture Scholarships – IACS’.
Програмата ‘Darmasiswa’

Програмата ‘Darmasiswa’ е стипендиантска програма, която предоставя възможност студентите да се запознаят с историята, културата, езика на Индонезия. Програмата се администрира от Министерство на образованието и науката на Индонезия и Министерство на външните работи. Заинтересованите кандидати може да получат информация за изискванията за кандидатстване и финансовите условия и да подават документите си на интернет страницата на програмата darmasiswa.kemdikbud.go.id.

 За да кандидатствате, натиснете тук.

 Краен срок за кандидатстване: 9 февруари 2017 г.

Програмата ‘Indonesian Art and Culture Scholarships – IACS’

Програмата ‘Indonesian Art and Culture Scholarships – IACS’ е стипендиантска програма, която е насочена към чуждестранни студенти, които желаят да изучават индонезийски традиционни занаяти и култура. Обучението се извършва в един от четирите центъра, разположени на островите Бали, Ява, Сулавеси и Суматра. Предоставя се стипендия, която покрива таксата за участие, местния транспорт, настаняване и др.

 За да кандидатстват, заинтересованите кандидати следва да се обърнат към посолството или консулството на Република Индонезия в София, където да се регистрират и подадат документите си на адрес:

ул. Йозеф Валдхард 5, София 1700
Тел.: (359-2) 9625240, 9626170, 8683220
Email: kbrisofia@indonesia.bg
www.indonesia.bg

 Краен срок за кандидатстване: 31 януари 2017 г.

Източник: МОН