Конкурс за студентско есе: Офшорните зони и тяхната роля в новия Глобален финансов ред

ЕС „За Земята“ обявява конкурс за студентско есе на тема “ Офшорните зони и тяхната роля в новия Глобален финансов ред “.

Сполучливите текстове ще бъдат публикувани на Блога за Данъчна справедливост (https://taxdog.wordpress.com/), а авторите на четирите най-добри есета ще бъдат наградени със специална образователна екскурзия до Брюксел и Амстердам с обиколка на най-важните места свързани с лобизма в Европейската столица и със статута на данъчен рай на Холандия. Пътуването ще бъде във втората половина на Март 2017 и покрива самолетни билети, наземен транспорт, нощувки и джобни пари.

Конкурсът няма ограничения студенти от кои специалности могат да участват, но темата е особено подходяща за следващи икономика, право, политически науки и журналистика. Не очакваме от вас нито експертни познания, нито да споделяте позициите на За Земята по отношение на данъците и данъчните убежища. По-скоро, искаме да открием във вашите текстове задълбоченост, отчитане на многобройните и противоречиви фактори в тази сложна материя, както и оригинална мисъл, насочена към практически решения на проблемите. Всеки студент може да участва с по едно есе.

 За да участвате в конкурса, изпратете своите есета в обем не повече от 3 000 думи на konkurs@zazemiata.org.

 Краен срок: 28 февруари 2017 г.

 Повече информация относно конкурса може да намерите тук.

 Източник: Блог за Данъчна справедливост