Програма за млади журналисти Future News Worldwide

Future News Worldwide е уникална партньорска програма между Британски съвет и някои от водещите в света медийни организации. Целта й е да помага на младите хора да развиват широка гама от журналистически умения.

Програмата е изградена около двудневна годишна конференция, която ще се проведе в шотландския парламент в Единбург на 6 и 7 юли 2017 г. Конференцията предлага на младите хора, които се интересуват от журналистика, възможност да придобият практически и редакционни умения, както и да се учат лично от лидери в областта на медиите.

Кой покрива разходите?

Британски съвет финансира изцяло следните разходи на одобрените кандидати:

  • разходите за конференцията
  • пътуване до и от Единбург
  • храна и настаняване.
Кой може да участва?

Програмата е отворена за студенти на възраст между 18 и 25 години от всяка специалност (т.е. не само Журналистика),  както и за тези, които са завършили в рамките на последната година. Кандидатите могат да бъдат от всеки регион на света и трябва да владеят английски на ниво IELTS 6.5 или по-високо.

Как се кандидатства?

Всички кандидати трябва да попълнят онлайн формуляр. В него, освен данните за контакт и проверка на критериите за участие, са включени и два въпроса, предназначени да покажат журналистическите умения и интереси на кандидата. Посетете глобалната интернет страницата на програмата, за да научите повече и да подадете кандидатурата си.

 За да кандидатствате, натиснете тук.

 Краен срок за кандидатстване: 28 февруари 2017 г.

Интересувате се от журналистика? Кандидатствайте за участие в конференцията Future News Worldwide. Научете повече на глобалния сайт на програмата.

Източник: Британски съвет