Съни – абитуриентка по пътя на журналистиката и стажант в YOUTHub

Здравейте! В момента гледате снимката и четете краткото описание на едно ново попълнение в YOUTHub. Нека се представя: казвам се Силвия Димитрова, но предпочитам да ми казват Съни, на почти 19 години от град Самоков.

Добре, чудите се, защо 19-годишна абитуриентка, вместо да се готви за матури и изпити, тръгнала по стажове и не си запълва времето с учене … това ме попитаха и Мадлен и Михаела, всъщност.

Като 19 – годишен млад човек мога да заявя гордо, че съм постигнала доста неща. Не знам дали, защото не съм чак толкова мързелива, колкото връстниците ми, но малко от приятелите ми могат да кажат, че имат моите успехи.

Като малка бях затворен човек, дори родителите ми се притесняваха, че това ще продължи и занапред. Главата ми все бе в книгите,  но и слава богу! Те ме направиха това, което съм в момента – мечтател и целенасочен младеж.

Когато станах 8 клас, се записах в Английска паралелка, като там се преподаваше по 18 часа английски на седмица от една прекрасна учителка – Мая Стоянова – Уорнър, тя положи основите на едно уверено момиче, каквото не бях до тогава. След това се появи и вторият ни учител по английски, също толкова прекрасен колкото и мис Мая, това беше мис Дани.

Всъщност смело мога да твърдя, че мис Дани ме превърна в един отговорен възрастен, който непрекъснато се впуска в нови приключения. Така, 2014 година, скъпата ми преподавателка по английски ме подкани да кандидатствам за блогър в WishBOX. Не вярвах, че нещо ще се получи, но се получи. Станах блогър, а 6 месеца по – късно вече бях главен редктор. Точно тогава разбрах, че да пиша е моето призвание, а това да напиша авторска статия е повече от любимо нещо за мен.

След периода с кандидатсването за WishBOX не предприемах други възможности, реших да се отдам на учене и така съчетавах учене за матури с писане на статии от доста рано, и идваме до един момент, в който съм 12-ти клас и нямам какво да правя, защото доста солидно съм се подготвила за предстоящите изпити.

Сега стигаме до друга важна чст от живота ми – моментът в който реших да стана влогър в YouTube, и в крайна сметка горе-долу ми се получи. Това беше просто едно спонтанно решение, което обаче ме превърна в един много по-уверен човек и не чак толкова притеснителен, колкото бях преди. След това събитие следват страхотни дни през които основах и ръководих Доброволчески клуб „Мечтите стават реалност“, а след това идва и една академия, която ми обърна живота на 360 градуса и ме накара да помисля малко за себе си и какво искам.

Това е лятната академия на GLOW – Leadership Academy GLOW, където отново отидох с подкрепата на мис Дани. Там освен, че ми показаха, че аз съм много повече, отколкото си мисля, ми показаха, че и трябва да се ценя повече, да се обичам повече и да не спирам да мечтая и да гоня мечтите си. След академията, и след болезненото сбогуване с всички уастнички, тогава вече приятелки, се възвърнах към скучното ми ежедневие и лятната ми работа, докато не видях че има позиция в Глоу за помощник „Маркетинг и социални мрежи”. При което реших, че трябва да се впусна в тази възможност, щом ми е дадена. Не се излъгах, защото и това успях да преодолея и в момента съм и помощник Маркетинг и социални мрежи.

Така че това, което мога да кажа е, че YOUTHub е още едно приключение, което да се надяваме, ще ми помогне към пътя на успеха, към превръщането в един страхотен журналист.