Виктория – за общото между смисъла, мечтите и YOUTHub

Привет, готини хора, попаднали на правилното място,

Казвам се Вики, 21 годишна, учеща Международни икономически отношения в УНСС и по-важното – търсеща, намираща, много мечтателка и малко примиряваща се и ново попълнение в екипа на YOUTHub. В края на мобилността си по Еразъм в Германия започнах да планирам живота си наново като си търсех едно ново вълнуващо начало, но този път твърдо убедена, че корпоративния свят ще почака и ще потърся нещо, в което ще създавам СМИСЪЛ, а не просто да го измислям, и така попаднах на обявата на YOUTHub.

Всяко начало е важно, а това беше дори забавно, така че започвам. Ако от шест месеца не си се връщал в България Мадлен и Михаела са най-добрият повод отново да я заобичаш. Стратегията виждам проблем, мрънкам очевидно не беше тяхната, а със сигурност виждам ситуация, действам. За разлика от други интервюта тук наистина имаше двустранна комуникация и за тях беше еднакво важно до колко аз ще пасна на каузата им, но и до колко тя ще пасне на мен. Само когато си толкова сетивен към нуждите на другите можеш да постигнеш качествен резултат. Така че не останах очудена, че идея за такива информационна платформа за стажове, стипендии, награди, обучения и обмени се е пръкнала в главите на момичетата. С прецизността, с която бяха разгледали CV-то ми и сама можех да си отговоря защо си търсят стажант, а не доброволец – ще поработим! Вече ми се изясняваше, че стоим от една и съща страна и може би дори гледаме в една и съща посока.

Имайки предвид, че искам да се занимавам с маркетинг, нещата, които ми разказаха  ми се сториха също толкова съблазнителни, колкото и в обявата – поддържане на социални канали, работа в WordPress, Trello, систематизиране на информация, свобода за идеи и предложения. НПО сектора е едно много интересно място и да виждаш от първа ръка как прохожда едно такова и да участваш в развитието му е СМИСЪЛЪТ, който толкова ми липсва понякога. След като теглих чертата всичко ми прозвуча като хоби с възможност за личностно развитие с полезен резултат за по-голям обем от хора. Супер! Вече се надявах да са видели това в мен, което виждам в тях.

След тези два, надявам се не прекалено абстрактни абзаца ми изглежда, че изложението ми върви към своя край. Надявам се да няма въздишки от облекчение и все по-често да скролвате в сайта, фейсбук страницата, блогът и където и да видите YOUTHub, защото винаги ще си заслужава. Младото общество в България има нужда от систематизирана, надеждна информация, за да си отговори на въпросите „Какво искам?” и „Как да го постигна?”, а за сега Мадлен и Михаела дават отговор на въпроса „Кого да попитам?” – YOUTHub.