Борислава от Благоевград, която търси и намира

Привет и от мен, търсачи! Мен – това е Борислава, прясно завършила магистратура в Благоевград, а търсачи сте вие четящите това хора, целенасочено или по щастлива (но не безпричинна) случайност попаднали на youthub.bg.

Търсач съм и аз, тъй като точно търсенето ме доведе до откриването на този сайт. Причините да попадна точно тук може би са доста сходни и с вашите – любопитство, интерес и доста часове, посветени на студентската и следстудентска треска за намирането на работа или стаж, по възможност свързани със специалността и предпочитаните области, в които възнамерява да се реализира един млад човек. Доведе ме и желанието ми да намеря повече информация като цяло за възможностите и перспективите за развитие чрез обучения и семинари, за различните програми, предлагани от организации или от типа на Еразъм. След участието ми в такъв обмен и въодушевлението ми от цялостното преживяване, още повече се запали интересът ми към културни обмени, младежки политики и общо взето неща, които се организират и ги има за младите хора, но които някак си остават недостатъчно популяризирани и извън знанието на хората, за които всъщност са предназначени. Не ми даваше мира мисълта колко хора пропускат такава възможност и ползите, които носи тя. Бърз пример – моята „мобилност с цел образование“ във Франция ми донесе много повече от предварително очакваното. Да, донесе ми известно количество безсънни нощи в подготовка за тестове и изпити, и мъничко нерви в процеса на приспособяване към lа manierе francaisе, но негативите са пренебрежително незначителни и повод днес да ме карат да се усмихвам на фона на разнообразието от нови впечатления, знания, преживявания и хора, контакти с почти непознати, притежаващи различни гледни точки и разбирания, неусетно прераснали в близки приятелства. Спечелих повече, отколкото се надявах или очаквах от предварително изброените академични ползи като подобрено владеене на френски и задълбочени знания в изучаваното, в бонус получих и една обогатена, с повече нови идеи и поглед върху света, а и върху себе си, Борислава. Затова, хора, ако възползвайте се от подобни неща, в каквато насока ви интересуват, предизвикайте се. А и все пак, както е казал някой мъдър човек някога, трудностите са там за преодоляване, а и за да направят успешния завършек още по- удовлетворяващ.

Решението ми да се включа в стажантската програма беше, общо взето, доста лесно. От пръв поглед и клик – попаднала съм на точното място.

Стажове, стипендии, обмени, конкурси и прочие все интересни нещица, които ме вълнуват, а и, надявам се, все по-голям брой хора. Допадна ми, че всичко това е събрано на едно място, не бях намирала в такъв систематизиран вид на едно място всички свързани неща. И не на последно място, хареса ми. Харесва ми идеята, харесва ми възможността да науча повече за нещата, които ме интересуват, харесва ми да мога да помогна по някакъв начин в развитието на визията и целите, които са си поставили Мадлен, Михаела и останалите от екипа. Харесва ми и изборът на наименование YOUTHub, и може би точно то първосигнално ме привлече да щракна върху линка и да разбера какво всъщност е това. Както се оказва, следващата стъпка, която искам да предприема за момента.

В заключение, с риск да се повторя, продължавайте да търсите. За да четете това, значи сте стигнали на правилното място в определен момент. По-честичко следете YOUTHub, повече говорете за него ако ви допада и смятате, че си заслужава и други хора също да го открият, а според моето скромно мнение, заслужава си определено.

До нови открития!

Борислава