Евангелия – приключението предстои

Здравей!

Казвам се Евангелия и съм един от новите членове на разрастващото се семейство на YOUTHub.

Уча Културология  в Софийски университет и далеч не се отъждествявам само с това. Откровено не съм почитател на свободното време и затова моето такова е заето от всевъзможни доброволчески кампании, проекти, обучения, спорт и не на последно място-пътуване.  По мои наблюдения конвенционалното образование създава добри професионалисти, но не не дава реална и ясна представа на младият човек как може да се реализира на пазара на труда. Неформалното образование, от друга страна, е атрактивна алтернатива, която не затваря възможността за учене в границите само на  лектор и слушател. Забелязала съм например, че когато разказвам за моят опит в неправителствения сектор, често ме питат: „От къде разбра за проекта?“ Това ме наведе на мисълта, че се получава „развален“ телефон и информацията за подобни събития се губи някъде по пътя преди да достигне целта си. Ето защо самата аз се зарадвах, когато случайно попаднах на ФБ групата „Доброволчество/Обмени/Обучения/Семинари/Стажове и други събития/инициативи“, която е дъщерната форма на Youthub и вече не само имах отговор на въпроса, но имах и на къде да насоча питащия.

От личен опит мога да кажа, че благодарение на тази група бях част от Рилска мисия, организирана от Прозрачни планини, доброволец съм няколко години на София Филм Фест, имах удоволствието да преподавам Изкуство на деца в бежански лагер и т.н.

Сега може да разберете част от мотивацията ми да стана част от екипа на YOUTHub, а другата част се крие именно в екипа. Когато главна движеща сила е личният интерес по темата и желанието да се помогне, както е в случая, не виждам причина начинанието да не се получи. Друга положителна страна на основателките, Мадлен и Михаела, от което бях впечатлена е поставянето на високи цели и ясна визия за бъдещето и непрестанното желание за развитие на сдружението.

Приключението предстои!

Евангелия