Конкурс за кратък фантастичен разказ „Агоп Мелконян“

Електронно списание „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян за шеста поредна година обявяват конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян.

Участващите разкази трябва да са авторски, непубликувани под каквато и да е форма (на хартия, в Интернет, под формата на аудио и/или видео). Не се допускат разкази, участвали в предишни издания на конкурса.

Литература на идеите във всички класически и модерни поджанрове на фантастиката (научна фантастика, фентъзи, ужаси, ню уиърд, приказен реализъм и т.н., включително и жанрово преливане). Оценяват се литературните и идейните качества на творбата. Приветстват се различни повествователни стилове в рамките на обема от 1500 думи написани на кирилица, шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12, във формат .odt, .doc, .docx или .rtf.

 За да участвате трябва да изпращате разказите си до имейла: konkurs2017@trubadurs.com.

За да бъдете идентифицирани при крайното класиране, в имейла за участието ви в конкурса трябва да се съдържат:

Заглавие на имейла: „За конкурса“

Съдържание на имейла (на отделни редове):

– заглавие на разказа

– трите ви имена

– град или населено място

– точен адрес

– телефон

– имейл за контакт

Прикачен файл: заглавието на файла трябва да е името на разказа на кирилица, файлът трябва да е в един от одобрените формати (.odt, .doc, .docx или .rtf.), файлът трябва да съдържа единствено заглавие на разказа и текст на разказа (прочетете тази статия за препоръчителното форматиране)

Задължително използвайте вградения брояч на думи в MS Word/LibreOffice, за да се уверите, че сте в определения лимит за брой думи (1500).

 Краен срок за кандидатстване: 12 март 2017 г., 24:00 часа.

Четиримата финалисти в конкурса ще бъдат обявени на 12 април 2017 г. в сайта на списание „Сборище на трубадури“. Награждаването ще се състои на 22 април.

 Източник: Сборище на трубадури

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участниците.