„Лекции в бара“

Лекции в бара е едно ново по рода си събитие, което предстои да се случи през месец март на територията на град София. Не е иновативен методът на събиране на всякакви хора на едно място в бар. Но е иновативна идеята тези хора да се събират за да чуят лекции и то на едни малко по-различни теми.

В последните години истински започнаха да се открояват различни форми на събития, които успяват да се наложат в по-големите гардове на страната. Искрено се надяваме, че и с това ще стане така, защото вярваме, че си заслужава.

Запознах се с Йоана дистанционно, защото и двете сме от онези будни млади хора, които врят и кипят за своята кауза. Моята – YOUTHub, нейната – Лекции в бара. Общата обаче е, че искаме да допринесем за развитието на критичното мислене на младите хора и да ги запознаем с едни малко по-различни възможности от популяризираните в последните години.

Лекции в бара се ражда като идея с връщането на Йоана от Холандия, където е следвала магистратура. Там в студентското си градче тя не веднъж е посещавала подобен род неформални събирания, в които никому известен човек разказва за своята по-различна професия или пък са се дискутирали едни по-игнорирани теми в нашето общество.

Именно поради това Йоана се почувствала мотивирана и вдъхновена и бърза да направи нещо подобно и у нас. Да срещне младите хора с различните в положителния смисъл и да формира едно будно общество.

Ние от YOUTHub заставаме зад нея и идеята й. Вярваме, че младите хора трябва да бъдат насърчавани да са активни, осъзнати, действащи и креативни.

Първата лекция можете да чуете на 8 Март в клуб *Mixtape 5*, B-side от 19:30ч.
Темата е: “Феминизъм”, а гостът e самата Йоана.

Втората лекция е под надслов „Разстояние в космоса“
с гост говорител – Александър Куртенков.
Очакваме ви на 22 март 19:30 клуб *Mixtape 5*, B-side
вход: свободен.

Тя силно се вълнува от нея и определя идеите на концепцията като ценни за нашето общество. Ние ще се радваме да ви видим там на по чаша вкусна напитка и да дискутираме.

Другите дати и гости очаквайте Йоана да обяви на страницата на събитието във ФБ:

https://www.facebook.com/LecturesInTheBar/?fref=ts