Стани доброволец в младежки център в Австрия за една година

CVS България и австрийската организация Komm!unity във Вьоргл, Австрия търсят своя звезден ЕДС доброволец.

 Място: ВьорглАвстрия

 Период: 1 година (юли 2017 – юни 2018)

Младежките центрове в Австрия са места за прекарване на свободното време на млади хора между 12 и 16/18 години. Предлагат се напитки и хапване на достъпни цени и осигуряване място за среща с приятели, бордови игри и реализиране на идеите им. Младежките работници/Доброволците работят с посетителите върху техните отношения, консултират ги и ги подкрепят при реализацията и провеждането на проекти.

Доброволецът ще работи в младежки център – „ZONE“, неговите задачи ще бъдат предлагане на напитки и хапване на младежите; да разговаря с младежите и да се включва в бордовите игри; да участва в различни занимания и събития като ден на спорта, ден на готвенето и т.н.; да планира и изпълнява проекти заедно с младежите; да участва в редовни срещи на екипа.

Изискванията, за да кандидатстваш са: да си между 18 и 30 годишна възраст; да имаш интерес към работата с млади хора; да си толерантен и без предразсъдъци;  да си с желание да реализираш твои идеи.

Повече за курса можеш да откриеш тук.

 Доброволецът ще живее в споделен апартамент във Вьоргл или Куфщайн, като ще има собствена стая. Ще му бъдат отпускани по 220 евро на месец, за да избира и купува храна по свой избор, също така ще му бъдат отпускани и по 115 евро на месец като джобни пари.

Основното придвижване е с колело, ще му бъде предоставена и карта на автобусите/влаковете за региона. Също така веднъж-два пъти седмично ще посещава курс по немски език.

 За контакти: longterm@cvs-bg.org

 Ако искаш да кандидатстваш можеш да го направиш като изпратиш CV и мотивационно писмо до Наталия Живкова на имейл адрес –  longterm@cvs-bg.org

 Краен срок: 9 април 2017 г.  

 Източник: CVS Bulgaria

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участниците.