Стани следващият Български Младежки Делегат към ООН за 2017-2018 г.

За 11 поредна година дружество за ООН дава възможност на един човек да се превърне в следващият Младежки делегат.

Новите делегати ще вземат участие на 72-та сесия на Общото събрание на ООН през октомври 2017 г., както и в Комисията за социално развитие на Икономическия и социален съвет (ИКОСОС) през февруари 2018 г.

Българският младежки делегат е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията по социално развитие на ИКОСОС и работи с правомощия, сравними с тези на акредитиран дипломат по решенията на ООН за младежта.

Подобна позиция младежки делегат съществува едва в около 30 държави от цял свят. С програмата „Български младежки делегати към ООН“, България се нарежда сред страните лидери в световен и европейски план, които признават младежта като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище.

България вече е призната от Програмата на ООН за младежта, Световната федерация на Асоциациите за ООН и други като добър пример в осъществяването на програмата. Мисията на Програмата е да  служи като мост на ефективна комуникация и взаимодействие между младите хора в България, младите хора по света и управляващите.

 Ако искаш да научиш повече за делегатите и за програмата като цяло можеш да го направиш на 16 март като отидеш в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ в 19:00 часа.

 Можеш да номинираш някого или да кандидатстваш сам от тук.

 Краен срок: 2 април 2017 г.

 Източник: Български Младежки Делегат

YOUTHub не носи отговорност за подбора участниците.