Dolls Talks – успелите дами споделят …

Надяваме се да сте чули за Dolls Academy и Dolls Talks събитието, което се случи във Варна на 8 Април. Е, ако не сте в следващите редове ще ви разкажа с няколко изречения най-вълнуващите моменти. Ако се питате в каква връзка ние от София знаем за събието във Варна и даже ще ви говорим за него – много е просто – бяхме там!

Какво е Dolls Academy и Dolls Talks?

Dolls Academy е първата академия за предприемчиви дами в България. Тя бе предназначена за младите дами от Варна на възраст между 16 – 26 години. Организирана от Клуб „Млад Предприемач“ към Икономически Университет – Варна и онлайн списанието за предприемчиви дами Dolls България те предоставиха възможност за един месец в четири поредни уикенда тези дами да се срещат с успели други млади дами като тях, чрез което да се подпомогне тяхното развитие, мотивация, вдъхновение и вяра, че и те могат стига да поискат!

От своя страна Dolls Talks бе завършващата конференция на Dolls Academy. Тя се проведе на 8 Април в Аулата на Икономическия университет във Варна. В рамките на няколко часа дамите взели участие в Dolls Academy и много други като тях, жадни да опитат и те поне малко от техния вдъхновяващ опит, слушаха историите на 9 успели дами и един мъж (в лицето на един от организаторите).

А какво е да си успял?

Бих могла лесно да кажа, че 10 човека говориха на този подиум и чухме 10 различни концепции за успял. Най-силно бе изказването на г-жа Христина Василева (Клъстер Варна Бизнес Консулт), която сподели, че нито една дама или мъж не са успели, ако не са успели да създадат семейство и да са се погрижили за него така, че то след години да е все още здраво, сполотено и децата да са самостоятелни и независими от родителите си.

Ето и няколко синтезирани фрази от самото събитие, които смятаме, че са есенциални и описват смисъла му:

 1. подгответе се за едрия дивеч, а дори и да дойде дребният – стреляйте смело;
 2. целете се в  луната, а в най-лошия случай – ще уцелите звезда;
 3. имайте ясна визия за това къде искате да отидете и насочете компаса си натам;
 4. винаги гледайте и следете голямата картинка/визия – недейте да следвате толкова стриктно бизнес плана;
 5. рискувайте (но с граници);
 6. хубавите неща стават лесно;
 7. избери онова, което харесваш и обичаш;
 8. да познаваш правилните хора може и да се окаже важно;
 9. целете се на високо и мечтайте смело;
 10. проучете си пазара, конкурентите;
 11. всичко опира до бизнес – рано или късно.

Влагаме 0 усилие, когато правим това, което ни харесва!

А къде е YOUTHub?

YOUTHub бе представена и загатната от председателя на организацията Мадлен Ненкова. В рамките на 20 минути тя представи своя кратък житейски опит. През разказа си наблегна на неща, които според нея са важни, а именно това, че постоянството е основна необходимост, ако искаш да постигнеш нещо. Да имаш принципи е важно, но е важно и да ги преосмисляш от време на време. Когато харесваш да правиш нещо и една тема ти е любопитна няма граници. Вършиш ли нещата със страст и другите го забелязват и се плъзгат смело след теб. Когато правиш онова, което ти е на сърце не целиш успех, пари или известност – целиш вътрешно удоволетворение и хармония.

Повече за самото събитие, можете да разберете от тяхната ФБ страица:

https://www.facebook.com/events/1346403738736384/?active_tab=discussion