Какво и как на „Лекции в бара“ през изминалата сряда

Миналата сряда ‘Лекции в бара‘ се погрижиха да запомним този ден не само с изненадващия априлски сняг, но и с много смях. Любимецът на стендъп публиката Дими накара залата на клуб *Mixtape 5* да се тресе не от бас както обикновено, а от смях. Добронамереният и неподправен хумор на Дими ни припомни колко забавни могат да бъдат и най-обикновените неща от нашето ежедневие и как да намерим начин да им се надсмеем. Той не спести нито енергия, нито ентусиазъм за да ни зарази с красотата на стендъп изкуството.

И макар за самия Дими стендъп представянето да не беше нищо непознато, то въпросите след него успяха да развълнуват младия творец и той повдигна завесата около подготовката му. От къде черпи вдъхновение, как се подготвя за различните сценични изяви и колко от историите в тях са истина бяха сред най-любопитните за публиката въпроси. Повече от искрен и откровен Дими сподели, че едно от най-ценните неща за него в правенето на стендъп е доброто отношение, което той проявява към всичко и всеки около себе си. Според Дими, ако шегата е подигравателна и груба, то е най-добре тя да е за твоя сметка. През смеха и веселието, Дими успя да ни припомни колко е важно да бъдем човечни и добри по между си.

Темата за добротата не приключва с прекрасното представяне на Дими, а просто се пренася в предстоящата лекция под формата на темата за екологията и енергетиката или колко добри сме днес ние хората с природата.

Къде е балансът между двете, които често възприемаме като взаимоизключващи се. Д-р Деница Згурева от Технически Университет в София ще ни разкаже за възможностите от мискове в енергетиката и посоката, в която следва да се развиваме и поставяме производството на енергия в баланс с природата.

Лекцията е пета по ред и последна за този сезон и определено ви съветваме да не я пропускате.

 Дата е 3 май, часът 19:30, мястото е B-Side залата на клуб *Mixtape 5*.

 https://www.facebook.com/events/737117839796150/

Ще се видим там :)!