Кариерен форум за ученици „Избери пътя си“ – Самоков, 22 април 2017 г.

Ученици от  СУ „Отец Паисий“ – гр. Самоков, се събират заедно и за втора година създават събитие за младежи.

място на провеждане Място: СУ „Отец Паисий“, Самоков, ул. Булаир №2

период на провеждане Дата: 22 април 2017 г. от 10:00 часа

За втора поредна година учениците от СУ „Отец Паисий“ с общи усилия създават конференция. За разлика от миналата година, когато организатори бяха младежи от 8, 9, 10 и 11 клас този път инициаторите са учениците от Кариерния клуб към СУ „Отец Паисий“.

Тазгодишното събитие е под надслов “Избери пътя си” и е създадено специално за учениците, които все още обмислят към коя професионална област да се насочат.

Темите към които са се насочили организаторите са:

– Как да изберем специалност?

– Стажантство и доброволчество

– Как да напишем  CV?

– Как да напишем мотивационно писмо?

– Изискванията на работодателите

– За първи път на интервю

Водещи сесиите ще бъдат: Edlanta – консултантска агенция за образование в чужбина, ВУЗФ, Успелите – онлайн медия, Samel90 – фирма за осветителни тела, Кариери и ние от YOUTHub – младежка онлайн платформа. Така освен  , че ще имате възможността кариерно да се ориентирате ще   се запознаете и с час от екипа ни, а и също така да ни задавате въпроси през цялото време.

Ние ще се включим с тема за стажантските програми и доброволчеството. В допълнение  през целия ден ще има и наш щанд, където също ще можете да разгледате  наши материали  и да разговаряме по различни въпроси, които ви вълнуват. Ако сте любопитни и да разберете за нашата стажантска програма то вашият шанс да разберете от първа ръка ще е на събитието, тъй като двама от нашите стажанти също ще са с нас.

Ако искате да получите съвети от водещи професионалисти от страната по гореспоменатите теми, не бива да изпускате предложената възможност.

 Ако имате нужда от покриване на пътните разходи, можете да се свържете с организаторите чрез следния имейл:  festival.samokov@gmail.com, за да ги попитате дали е възможно да се случи това.

Можете да разберете повече и чрез Фейсбук събитието на конференцията тук.