Краткосрочен ЕДС проект в Латвия „Get Ready For It“, 31 май – 28 юли 2017 г.

Ако искате да получите нови вълнуващи преживявания и заедно с това да бъдете доброволци, можете да го направите благодарение на Детския младежки съюз „Liepajas Jaunie Vanagi“.

място на провеждане Място: Латвия

период на провеждане Период: 31 май – 28 юли 2017 г.

Детският и младежки съюз „Liepajas Jaunie Vanagi“ е с членове между 5 и 30 годишна възраст, най-вече деца и младежи от семейства с ниски доходи. Целта на съюза е да се насърчават и защитават правата и интересите на децата, както и насърчаване за активното творческо развитие на младите хора. Съюзът помага и в поемането и реализирането на инициативи и идеи от страна на младежите. 

Да бъдеш част от проекта означава:

– да живееш 2 месеца в друга държава

– да работиш в младежка и детска организация заедно с други, местни доброволци

– да разглеждаш стараната домакин заедно с други ЕДС или местни доброволци

– да трупаш междукултурен опит и да научиш езика на страната домакин

– да осъществяваш своите идеи и да организираш дейности за деца и младежи

– да обучаваш други на твоя роден език

– да подготвяш и организираш дейности вътре и вън за деца и младежи (това значи че доброволците трябва да комуникират на английски език – средно ниво)

– да работиш с неформални обучителни методи, за да научиш младежите как да бъдат лидери

 Проектът поема следните разходи:

– настаняване

– допълнителни пари за храна и транспорт (90 евро за храна и едномесечен билет за пътуване) + безплатен обяд по време на дейностите от понеделник до петък

– безплатни частни уроци по латвийски език

– джобни пари – 91.5 евро

– здравна застраховка

– покриване на разходите за отиване и връщане до страната домакин

Търсят се доброволци между 18 и 30 годишна възраст с добри комуникационни умения на английски език (говоренето на латвийски език е предимство), възможност за прекарване на 2 месеца като доброволец в друга държава, доброволец с малко възможности (от страна на финанси, икономика и т.н.), основни знания относно неформалното обучение, с чувство за хумор, запознат с дейностите провеждащи се на открито и тийм билдинга. Повече информация можете да откриете тук.

 Ако искате да кандидатствате можете да го направите след като имате валидна Европейска здравна карта, като попълните апликационната форма тук и след това я изпратите на stanimir.chukov@gmail.com (като тема на имейла напишете името на проекта).

краен срок за кандидатстване Краен срок: 1 май 2017 г.

 Източник: Промяната е в теб