Лятно обучение за писане на сценарий “To Die Laughing”

„Човечеството има безспорно едно наистина работещо оръжие – смеха. Срещу обидата на смеха нищо не може да издържи.“ ~ Марк Твен

място на провеждане Място на провеждане: Боженци – Габрово – София

период на провеждане Период на провеждане: 29.07 – 9.08 2017

Тазгодишното лятно училище по писане на сценарий „To Die Laughing“ ще се проведе в село Боженци (България). Форумът е предназначен към студенти и млади професионалисти от всички артистични полета и креативни индустрии интересуващи се да развият техните умения и знания за писане на сценарии за театър, документално куно, физически подход към писането и други интердисциплинарни формати. Също ще позволи на участниците да се срещнат с бъдещи прители, партньори и колаборатори от цяла Европа. Програмата се състои от 4 лекции и 3 работилници, водени от признати и иновативни практици от цяла Европа, които внимателно са избрали това събитие.

Програма:

Обучението е отворено и към международни участници и всички лекции и работилници ще се провеждат на английски език. Въведението ще бъде на 29 юли в София. Първата лекция в програмата също ще е в София на 30 юли. След лекцията всички участници ще заминат за Габрово, а от там за Боженци, където ще се състоя останалата част от обучението. На 9 август е последния ден от програмата и ще се състои фестивал с презентации на резултатите и концерт с жива музика и DJ парти най на края.

Програма на работилниците:

  • Scriptwriting for theatre (mentor: Sarah Grochala): 1 – 5 August
  • Physical approach to writing (mentor: Katharina Horn): 1 – 9 August
  • Scriptwriting for documentary cinema (mentor: Elitza Gueorguieva): 3 – 8 August

Записване и такса:

  1. 60EUR за една работилница;
  2. 100EUR за две работилници;
  3. 130EUR за участие във всички три работилници;

По 20 участника ще бъдат избрани да участват във всяка работилница. Предимство ще се дава на кандидатите, които искаъ да участват в цялата програма.

За да кандидатствате, изпратете резюме и кратка мотивация защо искате да участвате (до 200 думи), както и за коя работилница искате да кандидатствате на: bozhentsi2017@gmail.com

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 1 май 2017 г.

Повече информация ще намерите тук.