Национално състезание „Социални иновации“, JA Bulgaria

Junior Achievement Bulgaria организира инициатива, с която да насърчи младежите да открият решения на социални проблем, като разработят своя идея за социален иновативен бизнес. Най-добрите 20 идеи получават възможност да работят с ментори от NN, за да усъвършенстват предложенията си, а 10 от тях ще бъдат допуснати до националния финал, на който ще се борят за страхотни награди и правото да представят България в международното състезание.

„Социални иновации“ е световно състезание, организирано с подрепата на NN, което поставя учениците в гимназиален етап на обучение пред предизвикателството да развият иновативна бизнес концепция, която е насочена към социален проблем или нужда. “Социални иновации“ развива практическите умения на младите хора, като им предоставя с предприемаческата експертиза, необходима за стартирането на успешна кариера, като ги среща с представители на бизнеса. „Социални иновации“ е фокусирана върху социалното предприемачество, социалния бизнес и иновациите, насочени към разрешаване на социални проблеми. Най-добрите 20 отбора (2-4 ученици) във всяка страна се свързват с бизнес доброволци, които да ги наставляват. Менторите използват най-съвременните методи за учене и преподаване, като подпомагат учениците да развият своята концепция в базисен бизнес план, който може да се превърне в реализуема бизнес идея.

 Изисквания към участниците:

Ученици от гимназиален етап от цялата страна. Учениците трябва да сформират екипи с минимум 2 и максимум 4 участници.

Награди:

  • Отборът, спечелил първо място и техният преподавател, ще бъдат наградени с 5 таблета, както и ще получат правото да представят България на световно ниво!
  • Отборите на второ и трето място и техните ръководители ще получат ваучери за пазаруване с различна стойност, спрямо тяхното представяне.

 За да участвате направете Вашата регистрация тук.

краен срок за кандидатстване Краен срок: 18 април 2017г.

 Източник: JA Bulgaria