VENICE Young Jury 2017, Венеция, Италия, 28 август – 10 септември 2017 г.

През 2017 година Домът на киното отново е избран от Европа Синемас да участва в селекцията на Младежкото жури на един от най-авторитетните фестивали в света – Венецианския!

място на провеждане Място: Венеция, Италия

период на провеждане Период: 28 август – 10 септември 2017 г.

България ще предложи трима кандидати за Журито на младите киномани. Те ще бъдат избрани сред зрителите, които посещават прожекциите на програмата „София Филм Фест за учащи” в Дома на киното. Тази програма бе създадена през есента на 2009 г. с подкрепата на програма „Култура” на Столичната община, Националния филмов център и Европа Синемас като продължи да се реализира и развива през годините. ВСИЧКИ членове на общността и Клуба „София Филм Фест за Учащи” са поканени да кандидатстват за излъчване на тримата кандидати на Дома на киното за Журито на младите киномани във Венеция.

Кой може да участва?
–  Киномани на възраст между 18 и 25 години;
– Необходимо е отлично владеене на английски език (четене, писане, говорене) за участие в обсъжданията на филмите с киноспециалисти и колеги;
– Добра подготовка и владеене на писмената реч с цел публикации на ревюта, писане на блог-статии.

 Как се случва кандидатстването?

– Трябва да бъде изпратено видео селфи на анлийски език, с продължителност не повече от 45 секунди, в което кандидатите се представят – как се казват, от кой град и коя държава са, а също и говорят за някой от последните филми, които са гледали – защо им харесва, какви качества притежава. Видеото трябва да е във висока резолюция, с добър звук.
– Трябва да бъде изпратен формулярът за кандидатстване, който ще откриете тук, попълнен на английски език, на адрес press@siff.bg – с тема на писмото VENICE Young Jury 2017.

 Участниците в журито ще получат акредитация със специален достъп до прожекциите на кино-форума, както и покриване на разходите им за път и нощувки.

краен срок за кандидатстване Краен срок:  20 април 2017, 20:00 часа.

 Източник: Международен София Филм Фест

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участниците.