Безплатни обучения по фотография и дигитална обработка във Варна през юни и юли 2017 г.

Обученията ще включват теоретична и практична част и са подходящи за хора, които имат собствена техника и минимални умения по фотография.

място на провеждане Място: Варна

период на провеждане Период на провеждане: събота и неделя през юни и юли 2017 г.

Организатори на обучението: Sugarhigh Studio и ORV MEDIA

Обученията по фотография и дигитална обработка на изображения ще се провеждат през уикендите в месеците юни и юли. Те ще включват теоретична и практична част. Te са подходящи за хора, които имат собствена техника и минимални умения по фотография. Целта е да бъдат повишени техните умения.

Извън часовете групата ще посети различни младежки събития и инициативи, с цел заснемането им, като практическо обучение.

Кандидатите за участие трябва да имат вътрешна мотивация да се развиват като фотографи или ретушисти в сферата на младежките дейности и инициативи. По време на цялото обучение, всички ще получават различни задачи и по двете направления. Съответно в началото на всяка сесия ще има предвидени 30 минути за коментари по работата им. През първата половина на деня, фокуса ще е върху различните теми от фотографията, като сесията ще е с продължителност два часа. През втората част от деня съответно, ще се засягат теми от света на дигиталната обработка. Сесията също е с продължителност два часа.

По време на обучението има уъркшоп във фотографско фотостудио, както и среща с гост-фотограф, с който ще се дискутират различни въпроси на тема студийно осветление, студийна техника.

В края на проекта ще бъде организирана финална изложба с фотографии и колажи на участниците направени по време на обучението.

Всеки, който се включи, ще получи специализирана литература по темата и сертификат за участието си.

Обученията са част от проект „Младежко медийно студио – Варна 2017“, който се реализира като част от програмата „Варна – Европейска младежка столица 2017“ на дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна и се реализират в партньорство с Sugarhigh Studio

 Желаещите могат да заявят своето участие чрез безплатна регистрация.

краен срок за кандидатстване Краен срок за записване: 2 юни 2017 г.

 Източник