Дни на доброволчеството – пролет 2017

Дните на доброволчеството са съвместна инициатива на Фондация BCause и Американска търговска камара в България (AmCham). Пролетното издание през 2017 г. се провежда с партньорството на столична дирекция „Култура“. Каталогът има за цел да запознае потенциалните доброволци с нуждите на домакините.

Ботаническа градина на БАН – София  

Дейности:

1) На открито: Окопаване и плевене на растения. Почистване от самосевни и плевелни дървестно храстови растения. Работа с мотики, ножици за храсти; градински ножици, триони, гребла, лопати и вили.
на закрито Разрохкване, почистване от пожълтели листа и плевене в оранжериите. Изнасяне на растения за лятно лагеруване. Помощ в пресаждане на едроразмерни растения.
2) На закрито: Разрохкване, почистване от пожълтели листа и плевене в оранжериите. Изнасяне на растения за лятно лагеруване. Помощ в пресаждане на едроразмерни растения.

Необходим брой доброволци: 20

Необходими материали: 300 лв. (за работни ръкавици и градински инструменти); Ако работните ръкавици се осигурят от самите доброволци или работодателите им – 180 лв.

Държавна агенция „Архиви“ – София

Дейности: От 10 до 14 часа. Почистване на архивохранилище на ул. “Чепинско шосе” № 13, кв. “Малашевци”, София. Почистване на пространството около сградите от клони и др. растителност; засаждане на цветя в градина. Ще има транспорт от ДАА (ул. “Московска” № 5) до “Чепинско шосе” № 13 и връщане на доброволците до ул. “Московска”;

Необходим брой доброволци: 15

Необходими материали: 

-подходящо облекло по преценка на доброволците, ръкавици; плътни, големи чували за отпадъци (за клони, листа и др. растителност);  телескопична ножица за рязане на клони; права лопата и обикновена лопата.

– цветя за засаждане за градина с площ 15 кв.м.

Национален исторически музей – София

Дейности:

1. Засаждане на трайни храсти и цветя в двора на музея,
2. Окопаване и плевене на цветя и храсти,
3. Почистване на двора – събиране на шума и сено.

Необходим брой доброволци: 35

Необходими материали: Посадъчен материал за храсти и цветя: 50 – 100 бр – 500 лв.

Театър „София“

Дейности: Провеждане на проучване на нагласи и предпочитания на публиката. От 13:00 ч. до 21:00 ч.- раздаване на печатни материали

Необходим брой доброволци: 2

Необходими материали: Печатни материали – осигурени от домакините.

Галерия „Дечко Узунов“, филиал на Софийска градска художествена галерия

Дейности: на 19 май, от 10.00 до 16.00 часа – почистване на ателиета на художника, както и външното пространство около музея

Необходим брой доброволци: 5 човека

Необходими материали: Работно облекло, ръкавици, полиетиленови чували за смет, препарати за почистване на стъкла – 30 лева.

За повече информация тук.