Кариерен съвет за милениуми

Достигни звездите! Цели се в луната! Прави това, което обичаш!

Много милениуми са израстнали, слушайки как могат и трябва да постигнат всичко, което желаят. Може би не е изненадващо, че първите им работи ги разочароват и ги оставят неангажирани и невдъхновени, както твърдят проучванията.

Fortune помолиха членовете на общността „Най-мощните жени” да преценят този феномен и да дадат най-добрите си съвети на млади професионалисти, желаещи да успеят и да се чувстват пълноценни на работа.

Маги Найлсон, съосновател и изпълнителен директор на Global Philanthropy Group, обяснява, че повечето давани на милениуми съвети се усещат „малко по-добре” от реалното работно преживяване.

Но това, че обичаш работата си от самото начало не значи, че ще бъдеш успешен. Найлсон казва, че ако си на 24 и имаш кофти работа, това не винаги е лошо или че няма да постигнеш целите си. Допълва, че нейните формални преживявания не са били свързани със страстта й, а е имала нужда от работа.

Още повече, че много млади хора мислят за кариерите си като 2 до 5-годишни ангажименти, докато е по-добре да мислят дългосрочно според Лин Юрих, съосновател и изпълнителен директор на Sunrun. Тя казва да мислиш за кариерата си като за 40-50-годишен професионален път.

Шели Бродър, изпълнителен директор на Chico’s FAS, отбелязва, че много хора откриват призванието си чак в края на професионалния си път. Споделя, че всяка работа, която е имала до 40-45годишна, я е приемала като допълнение към автобиографията й. Затова вместо да се притесняваш за сегашната ти позиция и какво й липсва помисли колко повече възможности ти дава.

Бродър казва, че ако си се фокусирал върху една стълбица, по едно стъпало наведнъж, когато има стотици други свободни стълбици може би с по-малко хора, опитващи се да ги изкачат и по този начин наистина ограничаваш възможностите ти за успех.

Като за финал, не мисли, че вече си подредил всичките си цели, защото според Найлсон ти не знаеш каква е страстта ти. Може да си мислиш, че знаеш, но ако не се сблъскваш с различни хора, идеи, длъжности и мисли може никога да не откриеш истинската ти страст.

Източник

Превела и адаптирала Ангелина Александрова