Конкурс за блогъри „Европа в моя регион“

Напишете до 27 юни публикация в блог на избран от Вас език за проект, финансиран от ЕС, и може да станете един от четиримата победители, поканени на Европейската седмица на регионите и градовете този октомври като напълно акредитиран журналист, плюс обучение по мобилна журналистика и журналистика за разказване на истории.

 Четирима победители

Всички публикации ще бъдат оценени от независимо жури. Оценките им ще се комбинират с количеството трафик в мрежата и с броя на споделянията на всяка публикация в социалните медии, за да се изберат трима победители (вж. миналогодишните победители).
Трафикът в мрежата и споделянията в социалните медии също така ще се използват за избиране на четвърти победител за наградата „Избор на публиката“.

Чудесни награди

И четиримата победители ще бъдат поканени да участват в Европейската седмица на регионите и градовете (ЕСРГ, 9—12 октомври 2017 г.) като напълно акредитирани журналисти.
Това означава, че:

  • Европейската комисия ще покрие всички разходи за пътуване и настаняване;
  • ще имате достъп до всички сесии на ЕСРГ;
  • ние ще Ви помогнем да организирате програмата си за среща с говорители, други присъстващи, служители от различните институции на ЕС и др.

Миналата година победителите смятаха, че наградата е чудесна (вж. видеоинтервюто), но тази година тя е дори още по-чудесна, тъй като победителите ще присъстват и на обучителни сесии по мобилна журналистика и журналистика за разказване на истории, както преди (8 октомври), така и по време на събитието. Ще е необходимо да носите Ваш собствен телефон, но останалите принадлежности, които ще получите, ще останат за Вас (вж. Обучение по разказване на истории за победителите).
Надяваме се, че всички победители ще използват тези нови умения, за да създават и публикуват публикации и видеоклипове по време на събитието и след това, а ние ще преведем, публикуваме и популяризираме до три такива публикации на всеки един победител.

Часовникът тиктака

Разполагате с пълна редакционна независимост, но нямате много време:

  • колкото по-рано се запишете за участие, с толкова повече време ще разполага публикацията Ви, за да натрупа по-голям трафик, който може да Ви помогне да спечелите;
  • конкурсът приключва след проверката и одобрението на 60-та публикация или на 27 юни, в зависимост от това кое от двете настъпи първо.

Научете повече и споделете информацията

Ако проявявате интерес, тогава вижте:

 За да участвате в конкурса,  всичко което трябва да направите е:

  • да напишете и да публикувате една публикация в блог относно проект, финансиран от ЕС;
  • да ни изпратете по електронна поща адреса на публикацията си (URL)

краен срок за кандидатстване Краен срок: 27 юни 2017 г.

Ще приемем до 60 публикации, изпратени преди крайния срок, които отговарят на правилата. Редакционната независимост е гарантирана. Ако нямате свой собствен блог, това не е проблем: ние търсим интересна информация за един от нашите проекти, независимо от това къде е публикувана. Вижте също по-долу: Какво е определението Ви за публикация в блог и с колко публикации мога да участвам?
Ние ще преведем публикацията Ви на английски език (ако е необходимо), ще я публикуваме отново тук и ще я промотираме чрез социалните ни канали (Facebook, Twitter) с помощта на хаштага #EUinmyRegion.

 Източник: ЕК