Конкурс за есе: Ich und Deutsch?!

Защо започна да учиш немски език – за да разбираш текстовете на Рамщайн или тези на Рилке Случвало ли ти се е познанията ти по немски език да ти помогнат в трудна ситуация или учиш немски, за да можеш в бъдеще да осъществиш мечтите си?
Защо учиш немски език и каква е връзката ти с него – твоята съвсем лична гледна точка и какъв опит имаш. Има много общи причини да се учи немски език.

Участвай в конкурса за есе като опишеш твоята причина да учиш немски език.

За есето ти по-добре да забравиш всички мисли и да споделиш твоите специални изживявания с немския език или очакванията ти от него. Най-добрите есета ще бъдат преведени на български или съответно на немски език и публикувани онлайн.

Победителите ще бъдат обявени по време на Седмиците на немския език (30.05.-15.06.2017) и наградени на заключителното парти на 15 юни 2017 г.

 Правила на конкурса:

  • Дължина – до 2 страници А4
  • Език – български или немски език
  • Формат – .doc, .docx или .pdf.  или други формати (видео, стихотворение, реч), но подадени в дигитална форма.

Награди:

1. Един стандартен курс по немски език в Гьоте-институт в новите помещения на Езиковия център или алтернативно онлайн курс на Гьоте-институт.
2. Пътуване до София и посещение на Гьоте-институт с нощувка и вечерна програма.
3. Пакет с книги на немски или български език в зависимост от езиковите познания на победителя.
4. За избраните 12 есета: превод и публикуване на български и немски език на сайта на организаторите.

 За да участвате, изпращайте своите творби на sof-praktikant1@sofia.goethe.org с информация за вашите  име, възраст и еmail и декларация със следния текст: С настоящото потвърждавам, че написах собственоръчно есето. Не съм ползвал(а) други източници освен споменатите тук и съм отбелязал(а) всички заемки и цитати.
Подпис: ………

Жури в състав доброволци по програмата „Kulturweit“ и студенти от Софийски университет ще четат и оценяват подадените есета.

краен срок за кандидатстване Краен срок: 21 май 2017 г.

За въпроси: sof-praktikant1@sofia.goethe.org

 Източник