Младежки семинар „(Из)мечтай България“ в Благоевград, 25 – 30 юни 2017 г.

В резултат на семинара младежите ще натрупат умения за разбиране и анализиране на демократичните процеси в България и формулиране самостоятелно на конкретни идеи и проекти за насърчаване на прогресивни политики и демократичното развитие на страната.

място на провеждане Място: Кампус на Американския университет в България, Благоевград

период на провеждане  Период на провеждане: 25 – 30 юни 2017 г.

Организатори: Фондация за свободата „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа в партньорство със Софийска платформа, Център за либерални стартегии и Американския университет в България.

 Профил на участниците: Младежи между 18 г. и 24 г., без значение от населеното място или степента на образование.

Защо чужденците виждат в България хора с потенциал и прекрасна природа и се влюбват в страната ни от пръв поглед? Какво обичаме и какво не забелязваме, потънали в ежедневие, популизъм и зависими медии? Какво ни дразни тук? Защо все повече млади хора желаят да учат и да се реализират в чужбина? Каква е България на мечтите ни? Как искаме тя да изглежда, какво да запазим и съхраним и какво да променим, за да искат младите хора да живеят тук, да работят, да отгледат децата си и сбъднат мечтите си? В чии ръце е промяната?

Нека да потърсим отговор на тези въпроси заедно и създадем визията за бъдещето на България. Нека заедно (из) България, в която младите да желаят да се реализират, а не да напускат.

Петдневен интерактивен семинар, в който водещи преподаватели и практици заедно с всички участници ще дискутират актуални въпроси по темите демокрация, върховенство на закона, гражданско участие, медии, икономика и предприемачество в разнообразни лекционни формати и практически ориентирана работа в групи. На всеки участник ще се даде възможност да сподели визията си за България.

Чрез мултидисциплинарен подход семинарът ще предостави на младежи от различни краища на страната теоретични знания и практически умения да разберат и анализират демократичните процеси в България и да формулират сами конкретни идеи и проекти за насърчаване на прогресивни политики и демократичното развитие на страната.

Заедно, всички участници ще изготвят план за действие, които да превърне техния идеален образ за България в реалност.

Допълнителна информация е на разположение на: www.fnf-southeasteurope.org.

Семинарът е изцяло безплатен за участниците. Организаторите поемат разходите за лектори, настаняване, храна и материали. Участниците трябва да организират индивидуално своя транспорт до София и Благоевград. След предварително запитване, транспорт от София до Благоевград и обратно може да бъде организиран за онези, които пътуват от страната и е необходимо да се прекачват в София.

 За да се запишете за участие, попълнете онлайн формуляра.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 15 юни 2017 г.

 При въпроси относно съдържанието, организацията и попълването на онлайн формуляра можете да се свържете с екипа на Фондация за свободата „Фридрих Науман“ на sofia@fnst.org.

 Източник