Кристина – Не просто първи стаж, а привилегия да бъдеш част от нещо голямо

Привет от мен! Казвам се Кристина Борисова, но за приятелите съм просто Криси. На 18 години съм от прекрасното, сгушено в полите на Балкана, градче – Враца. С усмивка до ушите мога да ви споделя, че съм едно от новите попълнения в семейството на YOUTHub.

Нека ви разкажа малко повече за мен и срещата ми с YOUTHub. Обожавам да се впускам в нови приключения и да се сблъсквам с предизвикателства,както повечето младежи днешно време. А стажът в YOUTHub за мен е точно това.

Падам си по изкуството,  паралелно с това се боря с алгоритми и условни конструкции в 11 клас, паралелка по Информатика и Математика на ППМГ “Академик Иван Ценов”. Дори смея да заявя, че съм сравнително на “ти” с технологиите. От няколко години интересът ми е фокусиран върху графичния дизайн, програмирането и дигиталния маркетинг. До този момент се бях сблъсквала с обширните дебри на дигиталния маркетинг посредством курсовете на Гугъл и СофтУни. Това, което не си бях представяла, обаче беше, че съвсем скоро ще имам възможността да приложа наученото върху реални проекти…

И както всеки творец, търсещ вдъхновение във всичко, което прави, аз продължавах да трупам знания. Проблемът беше, че не бях особено ориентирана, нито наясно къде и как ще открия поле за изява.

Така един ден попаднах на споделен пост във Facebook, гласяща “YOUTHub си търси стажант”. Не бях чувала за подобна организация, затова  потърсих повече информация и разбрах, че  основната им цел е да ориентират (неориентирани) младежи като мен в професионалното им и личностното развитие.

Младежки обмени, събития, обучения, доброволчество, стипендии – всичко от което се интересува един средностатистически младеж с амбиции за успехи. И всичко това, събрано на едно място – youthub.bg. Идеята и целите на сдружението веднага ме грабнаха.

А обявеният от тях стаж, предлагащ възможността да развиваш своите маркетинг умения, поддържайки социални канали, работейки с Trello и  WordPress, и то върху реални проекти, ми се стори повече от  фантастичнен. Общо взето не ми трябваше много време да взема решение.Кандидатствах веднага.

Точно така се запознах и със усмихнатите Михаела и Мадлен (основателките на организацията). За мое учудване интервюто мина много далеч от представите ми за напрежение и тягостна обстановка.

Това, което наистина ме впечатли беше тяхната амбициозност и  инициативност, и вярата с която говореха за своята кауза. Не мога да отрека, че съм много ентусиазирана да работя в екипа им и да натрупам опит. Главната ми мотивация, обаче може би се състои в това да допринеса за каузата на организацията.И най-вече  да помогна инициативи като тази, които си заслужават, да добият гласност. Българската младеж има нужда от систематизирана, достъпна за всеки и актуална информация.

Благодарение на YOUTHub аз откривам това, което търся в поредното ми новото занимание – вдъхновение, мотивация и поле за изява. Всичко, което организацията може да  предложи, обаче далеч не се изчерпва до тук.Съветът ми е следния – рискувайте.Възползвайте се от предоставените от младежкия портала възможности в сферата, която ви интересува.Аз предизвиках своите ограничения, а вие ще можете ли? 🙂