Състезание „Green Talents 2017“

Германското федерално министерство на образованието и науката стартира покана за наградата „Зелени таланти – международен форум за високи потенциали в областта на устойчивото развитие“ за насърчаване на международния обмен на иновативни екологични идеи.

Наградата, под патронажа на министър професор Йохана Уанка, отличава млади изследователи всяка година. Победителите идват от множество държави и научни дисциплини и са признати за изключителните си постижения, за да направят обществото по-устойчиво. Избрани от високопоставено жури от немски експерти, 25-те носители на награди получават уникален достъп до изследователския елит на страната – това включва:

  • Покана към Германия през 2017 г. за участие в напълно финансиран двуседмичен научен форум. Докато обикалят Германия, най-добрите места ще отворят врати за Green Talents и ще им предложат изключителен поглед върху техните съоръжения и проекти.
  • Шанс да представят себе си и своята работа в лични дискусии, провеждани като част от индивидуални срещи с експерти по техен избор (по време на двуседмичния научен форум).
  • Втора покана за Германия през 2018 г. за напълно финансиран изследователски престой до три месеца.

На вдъхновяващо място по техен избор, „Зелените таланти“ ще придобият нов опит и ще развиват своята професионална кариера, като същевременно ще установят дългосрочни партньорства.
Изключителен достъп до „мрежата на зелените таланти“ с в момента 182 големи потенциала за устойчиво развитие от над 50 страни.
Наградата е отворена за всички дисциплини, стига тя да е свързана с устойчивото развитие.

През 2017 г. наградата е съсредоточена върху „Устойчиво производство и потребление“, а тазгодишният научен форум, който ще се проведе през октомври, ще интегрира горещи точки за устойчиво развитие в Германия, свързани с тази тема.

Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания:

  • Записване в магистърска програма или докторантура във всяка област, свързана с устойчивото развитие, или трябва да са завършили образователно-квалификационната степен (Магистър/Докторант) със значително над средното ниво в подобна програма не повече от три години преди края на процеса на кандидатстване.
  • Отлично доказано владеене на английски език.
  • Несемеен гражданин или лице, което пребивава в Германия (поради това не могат да кандидатстват: германски притежатели на паспорти, както и всеки, който живее в Германия към момента на подаване на молбата, дори ако пребиваването е временно).

 Кандидатстването се случва чрез изпращането на проектите оттук.

краен срок за кандидатстване Краен срок: 23 май 2017 г.