Дългосрочен ЕДС проект в Унгария, 03.09.2017 – 03.07.2018 г.

Сдружение ,,Алтернативи Интернешънъл“ търси един доброволец за дългосрочна доброволческа служба (ЕДС) в Унгария.

място на провеждане Място: Kaposvár, Somogy County, Унгария

период на провеждане Период на провеждане: 3 септември 2017 – 3 юли 2018 г.

Изпращаща организация: Alternativi International

Основната задача на доброволеца ще е да мотивира местните млади хора да пътуват, да учат нови езици и да трупат международен опит. Разбира се, доброволецът ще работи с хора от всякакви възрасти и произход. Благодарение на всички безплатните събития, летни лагери и европейски програми в града, местното население има шанс да подобри своте социални и межудукултурни умения. Всеки месец избраният кандидат ще води дневник, в който да описва различните дейности и програми, придружени със снимки. А това са и няои от задачите на доброволците:

Културни клубове

Доброволецът ще участва в езикови клубове, като ще има за цел да накара хората да се отпуснат и да практикуват свободно даден чужд език. Главно ще се използва метода на неформалното образование, за да се създаде приятна приятна и приятелска среда, изпълнена с много игри, дебати, песни и т.н.

Езикови уроци в местните училища

Доброволците много често се канят в средните училища, където учениците могат да се запознаят директно с чужденците и да натрупат ценен опит. В различните училища се преподава английски, немски, испански, италиански, френски и руски. Освен това, доброволците изнасят презентации по различни теми (държави, култура, Еразъм+, ЕДС), за да накарат младите да бъдат по-активни граждани.

Летни и есенни лагери

Доброволците биват приветствани да поемат инициатива и да се включат в някой от организираните лагери. Тематиката на лагерите може да бъде най-различна – спорт, природа, изкуства, наука, театър и още много! По този начин доброволците се учат на разбирателство и правилна комуникация с различни типове хора.

Защитен дом за майки и техните деца

Относно този дом има отделен проект, но при желание на доброволеца  той може да го посети, да се присъедини към дейностите и дори да генерира нови идеи заедно с отговорниците. Тук доброволците работят заедно с децата и майките им върху социалните им умения. Те се учат на това как се пише CV и мотивационно писмо, подобрявават компютърните умения и участват в културни събития.

Клуб за възрастни хора

В близкия клуб за възрастни хора се организират редовно различни събития и програми за посетителите, като например плетене и танци. Няколко пъти в годината има и посещения до близките села, където се доброволците се запознават с една изцяло нова култура. В едно от селата местните сами си произвеждат електричеството, храната и си набавят вода.

Работно време

Доброволците ще работят по 30 часа на седмица, което се равнява 6 работни часа + 1 час обедна почивка. Обикновено се започва в 11:00 и се приключва до 18:00 часа. Почивните дни са събота и неделя, но работното време е гъвкаво и организацията да се съобразни с нуждите да доброволеца (например от 08:00 до 15:00). Всеки месец се полагат по 2 свободни дни на доброволеца, което прави 20 дена за почивка по време на 10-месечния проект.

 Повече информация може да намерите тук.

 За да кандидатствате, изпратете CV и мотивационно писмо до yia.alternativi@gmail.com, като използвате за тема на имейла [EVS- Hungary].

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 15 юли 2017 г.

 Източник: alternativibg.org

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в ЕДС проекта. За повече информация се обърнете към посочената изпращаща организация.