Лятна академия: Медиите и правата на човека

Каква е ролята на журналистиката и къде са границите на етичните норми и правата на човека, които всеки професионалист трябва да спазва?

място на провеждане Място: София

период на провеждане  Период на провеждане: 14.07.2017-16.07.2017г.

Организатор: МИКЦ „заЕДНО“

 Профил на участниците: младежи на възраст 15-29 години

Каква е ролята на журналистиката и къде са границите на етичните норми и правата на човека, които всеки професионалист трябва да спазва? Как се отразяват събития и новини, касаещи нарушение на правата на човека и истории, засягащи уязвими групи?

На тези и други въпроси ще си отговорим в рамките на лятната академия „Медиите и правата на човека“ , предназначена за младежи на възраст 15-29 години. Обучението е подходящо за млади хора, ученици и студенти с интерес към темата, които нямат или имат минимален опит в журналистиката.

Подготвени са срещи с практикуващи журналисти и експерти, както и много интерактивни игри и симулации, чрез които да развиете себе си като ангажирани и информирани потребители и творци на медийно съдържание.

 Повече информация може да намерите тук.

 Такса за участие: Обучението, както и всички други услуги на МИКЦ „ЗаЕДНО“, се предоставят безплатно.
Пътните разходи и разходите по настаняване не се се покриват

 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма тук.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 02.07.2017 г.

 Източник: МИКЦ „заЕДНО“

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в обучението. За повече информация се обърнете към посочената изпращаща организация.