Онлайн курс на БГ Наука за автори

Курсът ще ви помогне да разберете най-важните аспекти от това да публикувате и разпространявате качествени текстове на научна тематика.

период на провеждане  Продължителност на курса: 1 месец

 Курсът е подходящ за хора, които имат:

  • желание да пишат за БГ Наука
  • интерес към научната журналистика

Месторабота: Списание Българска Наука

Курсът започва с преводите и защо са важни за вас като автори. След като се научите откъде да намирате добри и качествени материали и новини, ще можете бързо да откривате нужната ви информация за по-задълбочени проучвания, които може да се наложи да правите.

Вторият етап е интервю. Тук ще се наблегне на това кой е добре да се интервюира, да се измислят подходящи въпроси и няколко вида на представяне като краен текст за публикуване.

Третият и най-популярен в списанието е СТАТИЯТА. Писането на научно-популярна статия не е толкова трудно, но изисква определени знания и умения, които ще засегнете в този кратък курс.

Накрая БГ Наука ще ви обяснят повече за снимките в текстовете, права за ползване и сайтове, които може да ползвате в намирането на безплатни, но красиви изображения. Кога се слага източник и колко изображения е добре да слагате във вашите текстове и много други полезни трикове.

Всеки модул ще бъде подкрепен с много примери от сайта Наука.бг и списанията „Българска наука“ и „Българска наука и медицина“.

Във всеки модул ще имате задачи, които ще трябва да изпълните и да изпратите, а списанието ще ви върнат отговор как сте се справили и какво трябва да се подобри.

 Курсът е автоматичен и независимо кога се запишете ще изкарате всяка една част от него. След записване автоматично ще получите имейл с първия модул от общо 10 такива.

 Онлайн курсът е безплатен.

 За да започнете курса, запишете се тук.

 Източник: nauka.bg