FutureLab Europe 2018, Брюксел, Белгия

Набират се участници за FutureLab Europe 2018 в Брюксел през януари 2018г.

Четиридневна програма, през която FutureLabbers се срещат, за да обсъдят с европейските заинтересовани страни теми за бъдещето на нашия континент.

място на провеждане Място: Брюксел, Белгия

период на провеждане  Период на провеждане: януари 2018г.

 Профил на участниците: млади европейци на възраст 20-30 години, които са граждани на държава-членка на Съвета на Европа

По време на работните сесии участниците ще представят проектните идеи, с които кандидатстват, ще ги обсъдят, ще ги изпробват и ще разработят ограничен брой окончателни проекти, които да бъдат изпълнени през 2018 г. заедно с други участници. Проектните идеи могат да включват (но не се ограничават до!) серия от блогове, доброволчески дейности, изложби, произведения на изкуството, късометражни филми, посещения в училище или поредица от дебати. Проектните идеи трябва да бъдат свързани с фокусните теми на програмата и трябва да бъдат с европейска перспектива и местна в изпълнение, като осигуряват съответствие на проекта с различните страни и контексти. Целевата аудитория трябва да бъдат хора, които обикновено не се занимават с европейски въпроси.

След семинара в Брюксел участниците ще се завърнат в домовете си, ще работят заедно за успешното изпълнение на своите проекти и ще действат като мостове между местните граждани и лидерите на ЕС. Резултатите от проекта ще бъдат представени отново в Брюксел на втора конференция FutureLab Europe през есента на 2018 г. Кандидатите ще бъдат избрани въз основа на техния интерес към бъдещето на Европа, гражданска ангажираност, творчески идеи и способност да превърнат идеите в Конкретен проект.

 Повече информация може да намерите тук.

 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма тук. 

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 24 септември 2017 г.

  За контакт: info@futurelabeurope.eu.

 Източник: edu-active