Младежки обмен „Changing the picture“ в Лозен (обл. София), 30.08-06.09.2017 г.

Търсят се двама младежи, които прояват интерес към фотографията и социалните проблеми, за участие в международен проект близо до София.

място на провеждане Място: Лозен, София област, България

период на провеждане Период на провеждане: 30 Август – 6 Септември 2017 г.

Организатор: Butterfly Dreamer Bulgaria

 Изисквания към кандидатите:

  • на възраст между 18 и 29 години;
  • с възможност и интерес да участват активно през целия период на проекта.

Проектът ще събере на едно място общо 25 младежи от 5 различни държави – България, Италия, Испания, Словения и Румъния. По време на обмена те ще развиват своите умения във фографията и ще се учат да я използват като инструмент за комуникация, себеизразяване и създаване на визуално съобщение към света.

Целите на проекта са:

  • предоставяне на нужните знания на участниците за това как сами да създават визуални продукти и да разказват истории със социална насоченост.
  • насърчаване на солидарността и съпричастността към различните групи от хора, участвайки в семинари, дискусии и изложба в края на проекта.
  • подкрепяне на младите хора да развиват своите практически умения, за да се справят по-лесно с проблеми като социалното изключване, предразсъдъците, дискриминацията, нарушаването на правата на човека, бедността и безработицата.
  • оказване на подкрепа на участниците, с цел да покажат своята креативност и иновативно мислене, да създадат свой собствен продукт (изложба) и да се провокира интереса им към изкуствотото на фотографията.

 Повече информация може да намерите тук.

 Няма такса за участие.

 За да кандидатствате, попълнете апликационната форма и я изпратете до butterflydreamerbg@gmail.com.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 17 август 2017 г.

 За контакт: butterflydreamerbg@gmail.com

 Източник

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в младежкия обмен. За повече информация се обърнете към посочените организатори.