Тренинг за участие в планински поход – „Поход за активност и вдъхновение – код: Витоша“, 23 август 2017 г.

място на провеждане Място: Обучението ще се проведе в гр. София (предстои допълнително уточнение на адреса с избраните кандидати).

период на провеждане  Период на провеждане:

 • 23 август 2017 г. – обучение с продължителност 1 ден, 6 часа
 • 2 септември 2017 г. – поход във Витоша

Организатор: Фондация „Кореняк“

 Изисквания към кандидатите: младежи на възраст между 18 и 29 години

Фондация „Кореняк“ има удоволствието да отправи покана към младежи на възраст между 18 и 29 години за кандидатстване и включване към безплатен Тренинг за участие в планински поход 2017, в рамките на проект „Поход за активност и вдъхновение – Код: Витоша“ по договор No 25-00-68/26.07.2017, който се реализира чрез финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности  по чл. 10а от Закона за хазарта за 2017 година към Министерство на младежта и спорта.

Приблизително седмица след провеждане на тренинга се предвижда организирането на младежки планински поход във Витоша, който ще е под формата на игри, интерактивни мисии и групови занимания. Ще се проведе в почивен ден като организаторите от Фондация „Кореняк“ ще осигурят всички необходими материали и прехрана за участниците в този нетрадиционен и забавен поход.

В рамките на един ден (23 август 2017 г.) ще станете част от незабравимо и неповторимо изживяване, споделено с други позитивни и усмихнати ваши връстници.

Ще общувате и работите в неформална обстановка, като дори няма да усетите как лесно и бързо усвоявате нови знания, умения и дори нови интереси и нагласи към околния свят, връзката с природата и рисковете на модерния начин на живот. Ще получите менторска подкрепа и интерактивни обучителни презентации от опитни младежки работници – вашите тренери.

Програмата на тренинга включва изцяло практически и интерактивни занимания, в т.ч. айсбрейкъри, игри, уъркшопи в малки групи, ролеви игри, общи дискусии, рефлекшън форми и др.

По време на дейностите, в неформална и приятелска обстановка ще се запознаете с:

 • основни правила при провеждане на походи в планината и свързани с планинско ориентиране;
 • интересни и подходящи маршрути в близост до вас;
 • любопитни факти за екипировката;
 • отговорно поведение към природата;
 •  нестандартни начини за прекарване на свободното време и забавление в планината и сред природата и др.

И не на последно място – ще бъдете овластени сами да организирате игрите и заниманията за всички участници в планирания след тренинга Поход за активност и вдъхновение – Код: Витоша, получавайки цялата необходима менторска и ресурсна подкрепа от страна на екипа на Фондацията. Походът ще се проведе в почивен ден в началото на Септември (02.09.2017 г.), а всички необходими материали и прехрана на участниците се покриват от Фондация „Кореняк“ посредством ресурсите от проекта.

Какво още ще получите?

 •  Ще имате възможността да участвате в нетрадиционна и организирана по вашите собствени идеи и правила инициатива – планински поход, както и да поканите и доведете свои близки и приятели на възраст 18-29 год.
 • Ще получите информационни материали и брандирани подаръци
 • Ще получавате информация и възможност за участие и в други текущи и бъдещи проекти и инициативи на организацията, в т.ч. международни младежки обмени в чужбина и др.
 • При успешно участие в еднодневния ни тренинг, ще получите също сертификат, както и ако желаете – допълнителни препоръки от наша страна.

Какво е необходимо, за да бъдете избрани за участие?

 • Отворени да общувате с други хора на вашата възраст, които може би не познавате
 • Имате възможност за гъвкавост и отделяне при необходимост на още около 5 часа за организационни въпроси по отношение на похода, както и да участвате целодневно в планинския поход (в почивен ден в началото на Септември)
 • Притежавате добри умения за организиране и планиране, креативност и желание за изява
 • Отговорни и мотивирани да допринесете за всеобщото забавление и безопасно провеждане на похода
 • Предишен опит с НПО може да се счита за предимство
 • Предишен опит в младежки дейности и инициативи може да се счита за предимство

 За да кандидатствате, попълнете формата и я изпратете на  foundation.korenyak@gmail.com

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 15 август 2017 г.

 За контакт: +359 888 06 73 47

 Източник: НПО Портал

YOUTHub не носи отговорност за подбора на участници в обучението. За повече информация се обърнете към посочения организатор