Третото издание на „Роботика за България“ стартира с конкурс

Търсят се менторски екипи от двама учители, преподаващи в едно и също училище, които да изградят поне един училищен отбор в съответното училище.

 Профил на участниците: двама учители, преподаващи в едно и също училище

Програмата „Роботика за България“ е насочена към обучение на ментори и създаване на отбори по роботика в концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League (FLL). Програмата има за цел по забавен и интерактивен начин ще се насърчи интереса на учениците към науката и технологиите и да им се даде възможност да работят в екип като истински изследователи.

Одобрените кандидати ще получат специализирано онлайн обучение; подкрепа относно правилата на състезанието First Lego League, конструирането и програмирането на робот Lego Mindstrom, събирането и анализ на информацията за изследователските проекти, както и обучение за работа в екип и менторство; обoрудване за дейността на един отбор – комплект Lego с програмируем модул Mindstormeducations 45544 и състезателнo поле; възможност да участвате с отбора на финалния фестивал в София, при отлично представяне на регионалните състезания.

 Повече информация може да намерите тук.

Формулярите, както и подробни указания за кандидатстване са достъпни на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ тук.

Участието в конкурса става чрез изпращане на попълнени документи за кандидатстване на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 01 октомври 2017 г.

 За контакт: konkurs@wcif-bg.org

 Източник: Фондация „Работилница за граждански инициативи“