Иван по пътя на предизвикателствата

Здравейте от мен! Аз съм Иван, на 18 години от град Полски Тръмбеш.

От доста време насам следя платформата youthub.bg и винаги съм бил страшно впечатлен от тяхната работа и инициативност и съм се възползвал многократно от възможностите предлагани на сайта.  Макар и проектите по програма „Еразъм+” и различните конференции и семинари, в които съм участвал, да са страхотна възможност за обогатяване на опита и знанията в множество области, на мен като че ли нещо не ми достигаше. Искаше ми се да съм част от нещо по-голямо и значимо.

И така един ден в началото на септември, докато разглеждах най-новите възможности за младежи, попаднах на обява „YOUTHub търси стажанти”. В първия момент си помислих, че това е изключителна възможност, която би допринесла много за бъдещото ми развитие, но се стреснах леко в следващия момент, защото това изглежда като доста сериозно предизвикателство. В крайна сметка реших да кандидатствам, защото какво е живота без предизвикателства. Също така и мисията на екипа, а именно да подпомага развитието на младите хора в България и да събира на едно място многобройните възможности, които биха били от полза за тези младежи, е от голям интерес за мен. Без да го мисля повече кандидатствах на следващия ден, защото за мен би било сбъдната мечта да бъда част от такъв екип и да допринеса за каузата му.

По време на интервюто, което нямаше нищо общо с онези тягостни интервюта, по време на които човек е със свито сърце, а всъщност бе много приятно, се запознах с лъчезарната Михаела (едната от основателките на организацията), която ми обясни повече за работата и мисията на YOUTHub и ме светна повече за това как всъщност функционира онлайн платформата. След това интервю с Михаела бях напълно убеден, че искам да съм част от семейството наYOUTHub и да допринасям за невероятната им кауза.

И ето, че мечтите се сбъдват! Мога гордо да заявя, че съм стажант на YOUTHub. За мен това ще е не само един стаж, а чудесна възможност за самоусъвършенстване, не само предизвикателство, а и източник на мотивация – мотивация да се развивам и да греба с пълни шепи от възможностите, знанията и уменията, които организацията може да ми предложи.

За мен следващите 4 месеца ще бъдат месеци на вдъхновение и предизвикателства. Месеци, в които ще добия ценен опит, докато допринасям за една чудесна кауза.