Конкурс DHL Innovation Challenges 2017 за ученици, студенти и стартиращи фирми

Конкурсът DHL Innovation Challenges 2017, насочен към ученици, студенти и стартиращи фирми, които да представят своите оригинални идеи и решения за предизвикателствата, свързани с подобряване на логистичните услуги в световен план.

Повече информация за него можете да намерите на: https://www.dhlinnovationchallenge.com/.

Организатор: DHL

DHL конкурс Споделена икономика

Sharing Economy Logistics – създаване на споделени и достъпни логистични решения.

Sharing Economy Logistics обхваща идеята, че хората могат да наемат или да заемат активи, които са собственост на някой друг със скоростта и мащаба на мобилната технология. Вече видяхме, че индустриите в транспорта и хотелиерството революционизират чрез споделяне на бизнес моделите на икономиката, но какво ще кажеш за сложния свят на логистиката? Чрез предприемането на ориентиран към бизнеса подход към споделящата икономика можем да увеличим или разрушим съществуващите практики в логистиката и дори да създадем нови възможности за бизнеса за логистичната индустрия. Това предизвикателство на DHL за иновации ви дава възможност да предложите оригинални идеи или практически решения, които имат за цел да се справят с логистичните проблеми, които биха могли да бъдат решени с иновативни бизнес модели на споделената икономика.

 Подробности относно конкурса и условията за участие може да намерите тук.

 Парична награда: 5000 евро

 

DHL Конкурс Роботика

Създайте прототип на складов робот

Търсят се всички изобретатели и визионери! DHL се нуждае от вашата помощ, за да се справи с нарастващия обем материал в складовете и дистрибуторски си центрове.

Тази година DHL Robotics Challenge изисква от вас да проектирате прототип на мобилен робот за събиране на единици с ръка, който може да се навигира в традиционните складови рафтове, да събира предмети и да ги поставя в поръчка. Вашият прототип трябва да може да премине през типична складова среда при скорост на ходене, докато събира предмети от рафтове и маневрира тези елементи в опаковъчна област. Той трябва да замени складовите работници от изморителната задача на ходене и ръчно натискане на количка през пътеките.

 Подробности относно конкурса и условията за участие може да намерите тук.

 Парична награда: 15000 евро за първо място, 7000 евро за второ място и 3000 евро за трето място.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: 15 септември 2017 г.

 За контакт: Даниела Тодорова, +359 2 9608703

 Източник: DHL