„Сингъл Степ“ търси доброволци за социалните си услуги

Организация: „Сингъл Степ“

Кои са „Сингъл Степ“?

Мисията на „Сингъл Степ“ е да подпомогне младежи от ЛГБТИ („лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс“) общността, техните родители, приятели и съмишленици, в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация и полова идентичност.

Какво правят?

Онлайн чат за подкрепа

Защитеният (по желание анонимен) онлайн чат за подкрепа ще е безплатен и достъпен за цялата страна. Услугата ще предоставя емоционална подкрепа в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на различната сексуална ориентация и полова идентичност. Подкрепата ще е насочена към младежи, техните семейства и близки, които преживяват кризисен период, подложени са на дискриминация, тормоз, изолация или поради изброените фактори стигат до тежки психологични състояния.

 Профил на кандидатите

  • Млади професионалисти с подходящо образование, както и студенти по психология, които биха искали да работят доброволно в онлайн чата
  • Много е важен личният опит на хора от ЛГБТИ общността и затова, ако сте част от общността с готовност да помагате на други хора, кандидатствайте за доброволци

Качества и умения:

  • Отлични комуникативни умения
  • Способност за предоставяне на ефективна емоционална подкрепа
  • Демонстриране на инициатива
  • Способност за справяне с трудни и емоционално натоварващи контакти през телефонната линия / онлайн чата
  • Способност да се отнася към ЛГБТИ младежи нестереотипно и емпатично
  • Пунктуалност, внимание към детайла и отлично управление на времето

Условия

Всички доброволци ще преминат през безплатно специализирано обучение.

Анна Жукивская е нашият психолог супервайзор, който ще отговаря за обучението, наставляването и директната работа с екипа от доброволци. Обучението е предвидено за средата на месец октомври 2017. Първоначално онлайн чатът ще оперира всеки ден във вечерния диапазон от 20:00 до 23:00 часа. В последствие, спрямо търсенето и обратната връзка, ще добавим и сутрешен. В момента екипът разработва и услугата гореща телефонна линия, която ще работи в допълнение на чата.

 Повече информация може да намерите тук.

 За да кандидатствате, свържете се с посочените по-долу мейли.

краен срок за кандидатстване Краен срок за кандидатстване: възможно най-скоро

 За контакт:

 Източник:  Сингъл Степ