Изложение „Професии с бъдеще“ – 21 октомври, хотел Балкан гр. София

На 21 октомври в хотел Балкан (бившия Шератон) от 10:00 ще стартира едно ново по рода си събитие. То носи заглавието „Професии с бъдеще“ и е ориентирано към учениците между 14 и 17 годишна възраст. Неговата цел в рамките на деня ще е в 3 панела да вдъхнови младежите за иновативните, дигиталните и непознатите професии, които предстоят да бъдат популярни на пазара на труда след 5, 10, 15 години. Изложението се организиара от Orange BG и Karieri

Защо?

Както преди години не сме си мислили за facebook marketing или за инжинер на самоуправляващи се коли, така е няма как да сме сигурни в това какви ще са професиите на бъдещето. Знаем обаче на къде се е запътил света и можем само да предполагаме какви знания и умения ще са необходими на младежите за тяхната реализация в конкретни сфери. Светът все повече се дигитализира и автоматизира, но това означава ли, че трябва да загърбим професиите като „Учител“ например?

Отговор на тези и хиляди други въпроси ще могат да ви отговорят специалисти от различни области като UX design, digital marketing, преподавател, генетични изследвания, витруална реалност и много други.

Ние от YOUTHub вярваме в бъдещето и това, че младите хора променяйки и развивайки се, ще променят света към едно по-добро място. Това е и причината да подкрепяме този проект.

Повече за събитието можете да разберете на: http://profuture.bg

Ние ще сме там, а ти?